Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kuhinji svega ima

U laboratorijskoj analizi hamburgera pronađeni DNK ljudi i štakora

Big Mac
Foto: Thinkstock
1/2
12.05.2016.
u 07:30

Tragovi štakora pokazuju, navodi se, da u kuhinjama nisu baš idealni higijenski uvjeti, dok je ljudski DNK posljedica ostatka noktiju, kože, dlaka ili kose koja je pri obradi mesa završila u njemu

Laboratorijske analize hrane nerijetko znaju pokazati da se osim očekivanih namirnica u jelima nađu i neki sastojci kojima ondje nije mjesto. I dok se segmenti konjskog ili nekog drugog mesa još i mogu razumjeti, DNK čovjeka ali i štakora u analizi hamburgera malo je teže “progutati”. Prema pisanju Independenta, laboratorijska analiza hamburgera otkrila je upravo te ostatke, što su znanstvenici objasnili kroz dva segmenta.

Tragovi štakora pokazuju, navodi se, da u kuhinjama nisu baš idealni higijenski uvjeti, dok je ljudski DNK posljedica ostatka noktiju, kože, dlaka ili kose koja je pri obradi mesa završila u njemu.

Znanstvenici naglašavaju da su u dosadašnjem radu nailazili na različite neobične slučajeve pa je tako u vegetarijanskom hamburgeru pronađeno juneće meso, a u hamburgeru s grahom nedostajao je – grah. 

>> Znanstvenici na tragu prijelomnog otkrića o raku dojke

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:13 15.05.2016.

Zbog toga je McDonaldsov kombi svaki dan na Mirogoju!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije