Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez bolova

Tvrdi da je uz ove jednostavne trikove rodila u samo 6 minuta: 'Moja beba je izašla van u četiri stiska i bez suza'

Justine Glenn
28.11.2023.
u 11:30

'Moja beba rođena je u četiri stiskanja, bez poderotina, bez ogrebotina, u 6 minuta aktivnog poroda'.

Jedna je mama otkrila svoje jednostavne trikove za koje tvrdi da su joj pomogli da ima šestominutni pored bez suza. Justine Glenn tvrdi da je njezino dijete izašlo u roku sama četiri stiskanja zahvaljujući jednostavnim trikovima koje svatko može napraviti, prenosi The Sun. U svojem videu, koji je prikupio preko 3600 lajkova, napisala je: 'Stvari koje sam radila pomogle su mi da imam šestominutni porod. Upalilo ili ne, vrijedi pokušati'.

'Moja beba rođena je u četiri stiskanja, bez poderotina, bez ogrebotina, u 6 minuta aktivnog poroda', dodaje. Ipak, priznaje je da je imala 5 sati trudova'. Justine je objasnila: 'Aktivni trudovi počinju od 4 cm, ja sam ostala na 3 cm do 17.15, a moje dijete je rođeno u 17.21'.

 

@jussyglenn VERY quick but very painful positive labour 🥰 #labourstory #postpartum ♬ Quagotjuicee5 on TikTok - DEUCE NOT DUECE ‼️

Njezin prvi savjet bio je da hodate prije poroda. Rekla je: 'Hodala sam najmanje 10 000 koraka svaki dan. Ako sam bila na poslu, napravila sam između 16.000 i 18.000 koraka dnevno'. Povezano s tim bio je odlazak u teretanu, u koju je rekla da ide tri puta tjedno. Dodala je: 'Ostati aktivan, ako to možete učiniti, doista može pomoći pri porodu i oporavku'.

Justine je također jela tri do četiri ananasa tjedno od 36. tjedna i rekla: 'Bilo to mit ili ne, koga briga, oni su zdravi'. Ova mama također je počela koristiti loptu za vježbanje te bi od 32. tjedna skakala s jedne na drugu stranu na svojoj lopti 20 minuta ujutro i 20 minuta navečer. Na kraju je rekla da je ključno ne stresirati se.

VEZANI ČLANCI: 

Dodala je: 'Nisam se stresirala. Ne opterećujte se trudovima ili svojim planom poroda. Svaki porod je drugačiji, ne ide po planu korak po korak. Prepustite se toku i prihvatite svaku minutu'. NHS navodi da je istraživanje prirodnih metoda kretanja i smanjenja boli pri porodu - koje uključuju biljne dodatke, akupunkturu, homeopatiju, vruće kupke, ricinusovo ulje, klistir i seks - ograničeno. Kako bi se spriječilo pucanje, dodaju da 'masaža perineuma u posljednjih nekoliko tjedana trudnoće može smanjiti šanse za epiziotomiju [rezanje] tijekom poroda'.

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije