Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Tko bi rekao: S ovim trikovima jogurtu možete produljiti rok trajanja!

Shutterstock
06.09.2023.
u 11:30

Izbjegnite redovito kvarenje jogurta s ovim savjetima

Sigurno ste barem jednom u svom hladnjaku zatekli prizor plavozelene plijesni na unutrašnjosti bočica od jogurta. No, postoje načini na koje možete svom jogurtu produljiti rok trajanja. Osim držanja mrvica i drugih čestica hrane podalje od jogurta, osiguravanja da jogurt bude hermetički zatvoren i da je hladnjak što hladniji, postoji još jedan (neobičan) način da spriječite prerano kvarenje ili kristalizaciju jogurta, piše Huffpost.

Ako posudu okrenete naopako, ona može dulje ostati svježa: Trik koji čudno zvuči zapravo slijedi prilično zdravu logiku. Kako kaže Country Living, okretanje posude naopako stvara vakuum "koji inhibira rast bakterija koje uzrokuju kvarenje hrane". Nedostatak zraka na vrhu spremnika također znači da je manje vjerojatno da će se formirati kristali. Naravno, htjet ćete provjeriti je li vaša posuda čvrsto zatvorena prije nego što je okrenete naopačke ― ne treba nam hladnjak natopljen mliječnim proizvodima, baš previše.

VEZANI ČLANCI:

Otvorenu kadicu možete staviti na tanjurić kako biste bili sigurni ako je potrebno. “Jednom kada otvorite jogurt, najbolji je u roku od pet do sedam dana, ali to se može produljiti na otprilike dva tjedna”, podijelili su s Food & Wine. Dakle, ako potencijalno možete udvostručiti rok trajanja svog voljenog grčkog jogurta, zašto ne biste?

Postoje i drugi trikovi: Ako i ostali sadržaj vašeg hladnjaka želite održati svježim, razmislite o tome da jaja i mlijeko držite dalje od police na vratima hladnjaka. To je zato što otvaranje i zatvaranje vrata vašeg hladnjaka redovito čini temperaturu nestabilnom, stvarajući potencijalno štetne bljeskove topline. Još jedan trik je držanje vašeg hladnjaka između 0 i 5°C ― bilo što više od ovoga i mogli biste riskirati kvarenje i bakterije. Voće i povrće također biste trebali držati odvojeno jedno od drugog u hladnjaku. To je zato što voće i povrće ispuštaju različite plinove koji jedno drugome mogu uzrokovati kvarenje. 

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije