Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snaga za organizam

Tjedan dana svako jutro je jela tri jaja, evo kakve je promjene doživjela

jaja
Foto: Shutterstock
1/3
06.04.2017.
u 18:16

Stephanie Eckelkamp je primijetila kako više ne osjeća glad već u 10 sati ujutro, kao što je to osjećala prije kad bi za doručak pojela bananu ili jabuku. Ovakav doručak pomogao joj i da se bolje koncentrira.

Često pronalazimo stotinu izgovora zašto ne stignemo doručkovati i umjesto kvalitetnog doručka, glad pokušavamo utažiti jabukom ili bananom. Slično se događalo i Stephanie Eckelkamp koja je odlučila promijeniti navike i svako jutro za doručak pojesti tri jaja.

Kako je promijenila svoje navike i kakav učinak je imao ovakav doručak opisala je u članku koji je objavljen na stranici Organic life.

- Ujutro u žurbi uglavnom pojedem samo bananu ili jabuku. Primijetila sam da me taka doručak čini nervoznom i glad počnem osjećati puno prije ručka. Zato sam odlučila promijeniti navike i dala sam sama sebi zadatak - tjedan dana ću svako jutro pojesti tri jaja - počela je Stephani svoju priču.

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a k tome su i jeftina u odnosu na druge zdrave namirnice.

-Znala sam da će mi mnogi prigovarati i pametovati što sam se odlučila na ovaj eksperiment i da će mi govoriti kako će me kolesterol iz jaja ubiti. Iskreno, mislim da je cijela priča o kolesterolu u jajima malo napuhana i nisam se time opterećivala. Uostalom, posljednja istraživanja utvrdila su da kolesterol u jajima nije štetan za zdravlje čovjeka, naravno ako se jaja jedu u normalnim količinama - piše Stephanie.

Koliko jaja dnevno smijete pojesti ovisi o tome koliko ste fizički aktivni i kakve su vaše druge prehrambene navike.

 - Aktivna sam osoba, jedem poprilično uravnoteženu prehranu i zaključila sam kako su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje dosad nisam ujutro unosila u organizam - veli Stephani i kaže kako su joj uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadili i odlučila je malo "začiniti" svoj obrok s jajima.

Tako je u kajgana dodala kukuruz i grašak. Dan poslije je dodala u tu kombinaciju i avokado i korijander, a treći dan je jajima dodala i kelj. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživjela je. Shvatila je da joj ništa ne smije biti izgovor za preskakanje doručka.

- Jedan dan sam već bila na vratima i kretala na posao i shvatila sam da nisam doručkovala. Vratila sam se u kuhinju i u manje od pet minuta pripremila jaja koja je samo bacila na tavu i dodala  im malo soli i zamiješala ih vilicom. S tri jaja ujutro Stephanie je otprilike unosila u organizam oko 21 gram proteina i osjetila je brojne promjene zbog toga.

- Prije svega više nisam bila gladna već u deset ujutro nego sam bez kruljenja u želucu dočekala vrijeme ručka. Zbog toga sam se i lakše mogla usredotočiti na posao, jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna niti sam imala potrebu popiti još kave.-  otkrila je Stephanie prednosti koje  joj je donio doručak s tri jaja.

Kaže da je osim toga zbog ovakvog doručka svako jutro imala i deset minuta vremena za sebe. - Činjenica da ovaj doručak ne mogu pojesti u hodu poput banane prisilio me da svako jutro sjednem i jedem i to vrijeme posvetim sama sebi. 

​>>Ovo vam sigurno nije nikada palo na pamet, a odličan je trik za kuhanje jaja

>>Čuvate jaja u vratima hladnjaka? Evo zašto ih odmah trebate premjestiti​

Ključne riječi

Komentara 7

ZA
zagabria1
20:50 06.04.2017.

Nakon sedam dana jajima je dodala komad špeka, kobasicu, svinjski šnicl i ribu te na kraju kremšnite. Sve je zalila sladoledom sa šlagom i coca colom. Nakon toga stvarno više nije osjećala glad

Avatar smuljko
smuljko
19:58 06.04.2017.

ovim savjetima koje konstantno dajete npr.pijenje vode..jedenje jaja i sl..dajete lažnu nadu sugestivnim čitateljima da si mogu unaprijediti zdravlje..sve je to individualno..za nekoga može biti i opasno po život...prehrana mora biti raznovrsna i razlicita..a vi npr. svako malo u clancimama sugerirate..."svaki dan je pila vodu"...nitko normalan godinama ne pije ili jede jednu te istu namirnicu svako jutro jer dolazi do zasicenja organizma...kod nekih to može izazvati fatalni ishod pa bi vam bilo pametno da se ogradite od tih članaka nedaj bože radi možebitne tužbe....

M3
Miške 3
19:10 06.04.2017.

A topli vjetrovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije