Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Teško uspavljujete bebu? Genijalno 'pravilo od 100 sekundi' bebama pomaže da same zaspu!

Shutterstock
08.08.2023.
u 16:30

Postoje stvari koje možete učiniti kako biste svom djetetu pomogli da ponovno zaspi nakon buđenja

Pedijatrijska stručnjakinja za spavanje pozvala je roditelje beba da isprobaju njezino "pravilo od 100 sekundi" za koje se kune da čini "ogromnu razliku" kada je riječ o tome da njihove mališane natjeraju da samostalno zaspu. Kao što svi roditelji male djece nedvojbeno znaju, baš kad mislite da ste uspavali bebu, ponekad uopće ne prođe dugo dok vam njen plač ne da do znanja da se ponovno probudila, prenosi Mirror

Srećom, postoje stvari koje možete učiniti kako biste svom djetetu pomogli da ponovno zaspi, kao što je objasnila savjetnica za spavanje Lily, koja potiče nove roditelje da isprobaju njezinu metodu "odgovor vs. reakcija".

@dreamcoach

Are you responsive or reactive? Follow me on instagram @lilbabysleep for a deep dive on this and steps on what to do next!

♬ original sound - Lil Baby Sleep

U korisnom videu koji je podijelila putem TikToka, Lily, s korisničkim imenom @dreamcoach, savjetuje: "Roditelji, kada se vaša beba probudi i nije dugo spavala, želim da učinite samo jednu stvar. Obećavam vam ovo jedna stvar će napraviti veliku razliku u njihovom ponovnom spavanju i učenju toga da zaspu samostalno. Sve što želim da radite je da gledate u monitor i želim da brojite do sto. Nemojte ulaziti ako se bune, samo gledajte i odgovarajte umjesto da reagirate. Normalno je da se bebe probude. Samo im treba vremena da se same vrate u san. Dakle, ako im date čak i samo stotinjak sekundi, to može napraviti veliku razliku i vjerojatno će se same vratiti u san."

Lily, koja također dijeli praktični sadržaj za spavanje na Instagramu pod korisničkim imenom @lilbabysleep, dodala je da roditelji mogu početi isprobavati ovaj trik s bebama "bilo koje dobi".Ovaj video toplo su prihvatili mnogi iscrpljeni roditelji, koji su zahvalili Lily što je podijelila svoju mudrost i obećali da će i sami pokušati. Jedna je osoba odobrila: "Napravili smo ovo i ogromna je razlika. Ocjena 9/10, zaista funkcionira." Drugi je roditelj komentirao: "Ne brojim nužno, ali uvijek joj dam samo trenutak i 99 posto vremena ona ponovno spava dok ja dođem do nje. Upalilo je sa svom mojom djecom."

Treća osoba je napisala: "Da!! Moj muž je predložio da to učinimo jer je imao osjećaj da remetim bebin san. I bio je u pravu!! Sada spava bez problema." Drugi su, međutim, bili malo skeptičniji, tvrdeći da će savjet djelovati samo na "lagodnije bebe", a jedna je umorna majka primijetila da njezin sin "vrišti" ako odmah ne ode k njemu.

Mama pokazala što radi s djecom kad treba vrijeme za sebe: 'Ubacim ih u kartonsku kutiju!'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije