Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni savjetnik

Teški puderi maste kožu lica

žena, koža, njega, njegovana koža (1)
Foto: Thinkstock
27.12.2013.
u 09:32

Zanima me kako njegovati kožu i kako se riješiti mitesera te je li potrebno otići na neki tretman čišćenja lica?

P: Inače nemam posebno problematičnu kožu lica i nikada nisam bila kod dermatologa niti na ikakvim ispitivanjima kože ni tretmanima čišćenja lica. No, primijetila sam kako mi je koža na obrazima suha, a na nosu nešto masnija, a imam i mitesere na nosu. Zanima me kako njegovati kožu i kako se riješiti mitesera te je li potrebno otići na neki tretman čišćenja lica? Ivana, Zagreb

O: Iz iskustva mogu reći da se često susrećem s problemom koji ste naveli. Zapravo bi u slučaju masne kože T zone, s jedne strane, i suhe kože obraza, s druge strane, trebalo primjenjivati različite preparate za njegu T zone i za njegu obraza. U vašem bi slučaju za njegu T zone dobro bilo primjenjivati ujutro hidratantnu kremu s mat učinkom; navečer kremu koja uz hidratantnu podlogu sadrži glikolnu i azelaičnu kiselinu, koje imaju peeling učinak i “suše” komedone-mitesere. Za obraze, ovisno koliko su suhi, preporučila bih kremu koja sadrži hranjive sastojke, npr. omega masne kiseline, hijaluronsku kiselinu, a ako su jako suhi, ceramide ili ureju. Preporučila bih i da vodite računa čime skidate make-up jer pojedini preparati kao npr. mlijeka i ulja za skidanje make-upa mogu dodatno zamastiti kožu, pa preporučujem da u tu svrhu koristite micelarnu otopinu. Također trebate voditi računa i kod izbora podloge za make-up jer teški puderi mogu također doprinijeti zamašćivanju kože. Preporučujem da koristite lagane teksture kao npr. pudere u pjeni ili mineralne pudere. Koristilo bi vam da povremeno očistite lice (kad se napuni veći broj komedona mitesera) kod medicinskog kozmetičara ili napravite peeling tretman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije