Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deset najboljih

Sve što vaša koža treba, pronađite u vlastitoj kuhinji

'18.09.2008., Pula - Temelj mediteranske kuhinje-masline i maslinovo ulje. Photo: Dusko Marusic/Vecernji list'
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
09.02.2014.
u 14:15

Beauty sastojci koje koristite ne moraju uvijek biti egzotični. Naprotiv, obično voće, povrće, začinsko bilje i mliječni proizvodi su vrlo korisni prirodni kozmetički borci

Beauty sastojci koje koristite ne moraju uvijek biti egzotični. Naprotiv, obično voće, povrće, začinsko bilje i mliječni proizvodi su vrlo korisni prirodni kozmetički borci.


1. Jogurt – čini kožu mekanom, osvježava je i upija višak masnoća.

2. Rajčica – pomaže u izbjeljivanju puti. Samo utrljajte komad rajčice na vaše lice i oslobodit ćete se osunčanog sloja na vašoj koži.

3. Mlijeko – njeguje kožu i hidratizira je iznutra. Pomaže koži da ostane glatka i mekana.

4. Sol – najčešće se koristi za piling kože. Zbog svoje strukture, sol je odlična u otklanjanju mrtvih stanica kože.

5. Maslinovo ulje – sadrži antioksidanse i omega-3 masne kiseline koje sprječavaju starenje kože i pomažu u ublažavanju bora.

6. Luk – sadrži cink koji ima antibakterijska svojstva, te pomaže u liječenju kožnih infekcija.

7. Šećer – kao i sol, takođe se često koristi za piling. Može se upotrijebiti i za pripremu domaće maske za lice, kojom se uklanjaju neželjene dlačice.

8. Limun – odličan u borbi protiv infekcija i pogodan za izbjeljivanje puti.

9. Kurkuma – začin za besprijekoran ten. Također i antiseptik, a pomaže i u liječenju infekcija kože, te uklanja tamne mrlje.

10. Krastavac – osnovna funkcija je da osvježi i ohladi kožu. Kolutove svježeg krastavca stavite na oči kada želite opustiti kožu i spriječite pojavu bora ispod očiju.

>>Ne bacajte ljuske od jaja! Stavite ih na lice i zasladite kavu
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije