Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMATRA DA JE ON U PRAVU

Svaki mjesec pola plaće daje u dobrotvorne svrhe, a žena mu je bijesna: ‘Zbog toga smo stalno u svađi'

Shutterstock
07.10.2022.
u 10:30

Na Redditu je napisao da on smatra da zarađuje sasvim dovoljno da može lijepo živjeti sa samo polovicom svojih prihoda, no njegova supruga smatra da ne mogu živjeti boljim načinom života zbog toga

Svi znaju da je vrlo važno znati dobro raspolagati novcem, te osigurati da imate dovoljno gotovine da pokrijete sve svoje mjesečne troškove, prije nego što odlučite što ćete s onime što vam je ostalo. No, jedan muškarac izazvao je nelagodu u svojoj obitelji zbog vlastitih navika trošenja, jer je priznao da često donira oko polovice svoje mjesečne plaće raznim dobrotvornim organizacijama, ostavljajući svoju ženu zabrinutu za to hoće li imati dovoljno za sve ostalo što im treba, piše Mirror.

5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju:

1/5

Muškarac je na objavi na Redditu objasnio da zarađuje dovoljno da može lijepo živjeti sa samo polovicom svojih prihoda, ali da njegova supruga tvrdi da mora svu svoju plaću staviti u njihovu ušteđevinu, jer on nema dovoljno novaca u banci svaki mjesec za doprinose. Supruga se požalila i da su im prihodi previše ograničeni zbog njegovih suludih donacija, te da su zbog toga u sve gorem i gorem financijskom položaju.

- Izgubio sam bliskog rođaka od raka prije nekoliko godina, nakon duge borbe, i to je stvarno utjecalo na mene. Ja sam poprilično emotivan i još uvijek pokušavam preboljeti njegovu smrt. Od tada sam odlučio kontinuirano donirati značajan dio svog prihoda raznim dobrotvornim organizacijama. Većina toga ide bolnicama i istraživanju raka, a ostatak ide u druge svrhe. Kada sam tek počeo, zarađivao sam manje, pa sam manje i donirao, ali imao sam sasvim dovoljno da ostatkom novaca pokrijem stanarinu, kredit, štednju i ostale troškove. Sada zarađujem znatno više i mogu si priuštiti da doniram barem polovicu svog prihoda, da pokrijem sve ostale troškove, a uz to i da si priuštim druge stvari - napisao je u objavi. 

Tvrdi da njegova supruga radi pola radnog vremena i da njeni novci idu na njihovu ušteđevinu. No, ona smatra da im je budžet previše ograničen zbog toga, i čvrsto smatra da treba smanjiti svoje donacije. Rekla mu je da se na ta istraživanja svakako već troše milijarde dolara i da njegovi novci vjerojatno ne čine veliku razliku.

- Rekla mi je i da nas sprječavam da živimo boljim načinom života i da vršim preveliku kontrolu nad našim financijama trošenjem te količine novaca na ono što samo mene zanima. Postalo je toliko loše da posljednjih nekoliko dana gotovo nismo uopće razgovarali zbog ovog problema - nastavio je.

Korisnici Reddita bili su poprilično podijeljenih mišljenja. Dok su mnogi pohvalili muškarca za njegove donacije, neki su ipak pisali da je u krivu što je donio takvu veliku financijsku odluku bez pristanka svoje supruge. 

- To je lijepo od vas, ali kada imate partnera, takve odluke morate donositi zajedno. Ovdje postoji kompromis, ali morate razgovarati i pronaći ga - napisao je jedan korisnik.

"Nikada se ne bih udala za nekoga tko misli da je davanje onoga što je gotovo polovica našeg prihoda, bez mog pristanka, prihvatljivo", komentirala je druga korisnica, a treća je dodala: "Divna zamisao, ali morate shvatiti i nju. Trebali biste štedjeti malo više za svoju budućnost."

Preletjela je 11.200 kilometara da upozna stranca s Tindera, rodila se ljubav i sad imaju dijete: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije