Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI TRIKOVI

Svaki dan sjedite 8 sati na poslu? Evo kako možete ublažiti taj problem!

Bolovi pri sjedenju
Foto: Shutterstock
03.04.2019.
u 22:10

Istraživanja pokazuju da sjedenje više od četiri sata dnevno značajno povećava rizik od kroničnih bolesti poput visokog krvnog tlaka, bolesti srca, dijabetesa i raka

Većina poslova koje možete zamisliti obično iziskuje višesatno sjedenje od kojeg jednostavno ne možemo pobjeći. Istraživanja pokazuju da sjedenje više od četiri sata dnevno značajno povećava rizik od kroničnih bolesti poput visokog krvnog tlaka, bolesti srca, dijabetesa i raka. Dugotrajno sjedenje dovodi do slabije cirkulacija koja rezultira natečenim gležnjevima, proširenim venama i opasnom dubokom venskom trombozom.

No iako ovaj problem većina ljudi jednostavno ne može izbjeći zbog prirode posla kojeg svakodnevno obavlja, postoji nekoliko načina pomoću kojih možemo barem ublažiti problem višesatnog sjedenja. Za svakih sat vremena, preporučuje se protegnuti noge na nekoliko minuta. Umjesto lifta, preporučava se korištenje stepenica, a također se preporučava i što više hodanja i tjelovježbe u slobodno vrijeme. Ono što je također vrlo bitno pri suzbijanju ovog problema je i odabir adekvatnog stolca.

- Naslon stolice područje je gdje ljudi često čine pogrešku. Pravilno bi bilo sjediti cijelo vrijeme sa kontaktom naslona i to od početka lumbalnog dijela pa sve do ramena i cijelo vrijeme imajući noge i stopala na podu. Ako povlačenjem i sjedanjem iza do naslona vaše noge izgube kontakt s podom, to vam je znak da je stolica prevelika.

Nakon što ste kupili stolicu koja je prave veličine, odmah ćete primijetiti razliku. Vaša leđa, vrat i ramena biti će manje napeti, a vi ćete na kraju dana osjetiti manju bol ili uopće nećete osjećati bol koju bi inače osjećali na kraju radnoga vremena- kazala je Ana Ružić, mag. kineziologije u kineziterapiji za Reha.

>>Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 2

WU
wuxe
23:19 03.04.2019.

Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam sE ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u mom prvom mjesecu od ovog posla. ------->>>>> www.WebJob33.Com

PO
poze
00:31 04.04.2019.

Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam sE ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u mom prvom mjesecu od ovog posla. ------->>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije