Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO ISTRAŽIVANJE

Studenti ovog studija imaju najveće šanse za oboljeti od mentalnih bolesti

Depresija
Foto: Marin Tironi/Pixsell
08.08.2016.
u 15:53

Čak 63% studenata, u anketi koju je provela agencija specijalizirana za studentske kredite, izjavilo je kako cijelo vrijeme brinu zbog financija

Kako prenosi The Independent, u najnovijem istraživanja britanskog Ureda za statistiku, najviša stopa samoubojstva na području engleske zabrinjavajuće je porasla.

Na meti sve češćih psihičkih poremećaja najviše su studenti arhitekture.

Polovina studenata izjavilo je kako brine zbog svog psihičkog zdravlja, a čak četvrtina njih je priznalo kako redovito uzimaju lijekove ili neki drugi oblik psihičke pomoći.

Na mentalno zdravlje utječu, osim kompleksnosti studija arhitekture gdje se zahtjeva savršena preciiznost, i sve više cijene školarina. Studenti često moraju uskladiti zahtjevan studij i radno vrijeme.

Čak 63% studenata, u anketi koju je provela agencija specijalizirana za studentske kredite, izjavilo je kako cijelo vrijeme brinu zbog financija.

Osim posla, većinu prakse koja je obvezna, odrađuju besplatno.

>> 25 bavarskih studenata dolazi studirati medicinu u Split

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije