Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna matura

Na ispit iz likovne umjetnosti izašli jer žele na arhitekturu

državna matura
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
08.06.2016.
u 20:42

Više od 1200 pristupnika polagalo je jučer test iz likovne umjetnosti, dok je na ispit iz geografije izašlo više od 600 maturanata

Većina od 1260 maturanata koji su jučer pisali test iz likovne umjetnosti želi studirati arhitekturu. Posvjedočili su nam to i naši sugovornici, koji redom tvrde da test “baš nije bio lagan, ali moglo ga se riješiti”. Marija Zdovc završila je prva od desetak svojih kolega koji su test pisali u Petoj gimnaziji.

– Mogli smo pisati dva sata, test je podijeljen u dva dijela, prvi je teorija likovne umjetnosti, ali je bilo pitanja i o arhitekturi. Zeznulo me pogađanje kojem razdoblju pripada koja skulptura – kazala je Marija. Želi upisati arhitekturu, a o istom studiju sanjaju Alen Pučar i Hana Fort Mlakar.

– Dvije se godine pripremam za prijamni na arhitekturi – kaže Hana. Alen Pučar se za prijamni priprema oko godinu dana, a jučerašnji test iz likovne umjetnosti nije mu bio pretežak.

– U redu je da fakulteti koji traže specifične vještine i sposobnosti imaju prijamne ispite – kaže on. Za razliku od njih, Astrid Vujnović želi upisati animaciju na Akademiji likovnih umjetnosti. Druga opcija joj je matematika na PMF-u.

– Volim i jedno i drugo, ima nas koji volimo umjetnost, ali i matematiku – jednostavno kaže. Na geografiju je jučer išlo više od 600 maturanata. Prema informacijama glasnogovornice Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ane Franić Božić, i jučerašnji su ispiti prošli bez problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije