Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ne propustite Stubica Fest koji u svojem drugom izdanju, nudi bogat kulturno, povijesni i zabavni paket!

Stubica fest
29.05.2023.
u 09:59

Od 2. do 4.6.2023.

Malo koji festival se već na prvom izdanju može pohvaliti tako velikim brojem posjetitelja. Stubica fest prikazao je lani bogati kulturno povijesni i zabavni sadržaj. Svu raskoš ponosnog Gupčevog kraja, TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica kao organizator zajedno sa svojim partnerima, uključila je u svoj autohtoni festival. Mnogobrojni posjetitelji istinski su uživali u bogatom programu tokom 3 dana na tri lokacije u Gastro - zabavnoj zoni (Glazbeni program, zabavni park i bogata gastro ponuda), na Tahijevom viteškom turniru (Bogat sadržaj srednjovjekovne tematike)  te u Fellerovom kutku (Edukativno zabavni program za djecu i odrasle)

Dobra zabava na prošlogodišnjem izdanju kulminirala je na raskošno uređenom Trgu Matije Gupca (iza Župnog dvora), gdje će i ove godine, uz jedan od najatraktivnijih zabavnih parkova, nastupiti poznata glazbena imena. Popularni Jole, nastupa u petak 2.6., a u subotu 3.6. Psihomodo Pop. Lani se na trgu, na prvom izdanju, skupilo preko 15.000 ljudi, pa su se i sami izvođači čudili koliko se to ljudi slilo u Donju Stubicu! Dobro zabavu garantiraju i Footloose Band, Rock Koliba Band, The Sway band te Boss band, a bogatu gastro ponudu, razni ugostitelji.

Družba vitezova zlatnog kaleža, vratiti će Park Jure Stubičanca u srednji vijek, gdje će se u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja od 16,00 do 22,00 sata održati 2. Tahijev viteški turnir na kojem će se moći sudjelovati i vidjeti viteški kamp, srednjovjekovne igre, predstave, vatreni šou, viteški turnir za zlatni kalež, borbe s vatrom, radionice - streličarenje, srednjovjekovne dječje igre, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igri sa sudionicima svih dobnih skupina, dvorske lude, žonglerska predstava i još mnogo toga. Ovaj viteški turnir, posvećen je povijesnoj ličnosti Franji Tahiju, glavnom negativcu velike Seljačke bune koja se dogodila davne 1573.g. 

Fellerovom kutku očekuju vas mnogobrojne radionice i animacije, predstave, žongleri, edukativno - znanstveni i zdravi kutak, kiparska kolonija, balonko, facepainting i još puno toga.

Raznolik program pripremaju i ostali partneri. Tu će se održati i 3. HUMANITARNI OBRTNIČKI LONEC (Gastro show humanitarnog karaktera udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske u organizaciji UO Stubica), Festival folklora SAME DA JE SRCU VESELE (KUD Stubica),  STUBICA OPEN FLOORBALL TURNIR (Floorball klub D. Stubica),  KAJ NA PLANINARSKIM STAZAMA (PD Stubičan i Kajkaviana), Teniski turnir  STUBICA OPEN 2023. DOUBLES (Teniski klub Stubica)...

U četvrtak, 1.6.2023. otvara se izložba autorice Jadranke Blagec „STUBIČKE STEZE“ u KTIC-u (kulturno-turističko-informativnom centru). Gdje god krenuli, na Stubica fest-u, naići ćete na mnoštvo zanimljivih događanja koja će vam obogatiti dan i sigurno vas vratiti i iduće godine na ovaj atraktivan festival. Bajkoviti Gupčev kraj, preko cijele godine, atraktivna je destinacija za brojne posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske, a ono što ih čini jednom od najpoželjnijih destinacija za zabavu, su njihove sadržajne i raskošne manifestacije, koje su posjetom prerasle i broj stanovnika. Svima poznata Seljačka buna, privuče na desetke tisuća posjetitelja, tu je i Ljeto u dvorcu Oršić, Susreti za Rudija te još mnoga atraktivna događanja, a u kombinaciji sa obilaskom turističkih atrakcija destinacije i kupanju na bazenima Termi Jezerčica, zasigurno su pun pogodak za sve što vam treba za jedan nezaobilazan vikend izlet.

Na vama je, da sa veselim osmjehom krenete put ka Gupčevom kraju i da provjerite, zašto su Stubičanci tako veseli i dobri domaćini i zašto se svi vraćaju na njihove fešte! 

Ulaz na sve događaje je besplatan!

Više informacija i kompletan program, možete pronaći na web stranici: www.gupcev-kraj.hr/hr/ te na društvenim mrežama. 

Facebook link

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije