Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probajte!

Stručnjakinja podijelila super trikove za uvijek mirišljavu kupaonicu: Treba vam difuzor, sobna biljka ili - votka

tiktok/ @Neat.Caroline
03.03.2022.
u 09:30

Biljka 'Svekrvin jezik' djeluje kao pravi zeleni pročišćivač zraka, a čak i američka svemirska agencija NASA u svom istraživanju piše da je jedna od najboljih biljki za čisti zrak.

Nakon što su je pratitelji u komentarima tražili savjet kako kupaonicu održati mirišljavom, TikTok korisnica i stručnjakinja za čišćenje i organiziranje @neat.caroline podijelila je nekoliko super savjeta za svježi i mirišljavi zrak u prostoriji.

Difuzor sa mirisnim štapićima

Jedan od najučinkovitijih načina da se riješite ružnih mirisa je, kaže, da u kupaonici držite difuzor sa štapićima; koje naravno možete pronaći u različitim mirisima; od slatkog mirisa vanilije, preko svježeg mirisa kadulje ili ruže, do onih prirodnijih poput morske soli.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Sobne biljke - pročišćivači

Drugo dobro rješenje je, tvrdi, nabaviti biljku koja pročišćava zrak; poput npr. biljke Snake plant kod nas poznate kao Svekrvin jezik.

Ta biljka naime djeluje kao pravi zeleni pročišćivač zraka, a čak je i američka svemirska agencija NASA u svom istraživanju napisala da je jedna od najboljih biljaka 'pročišćivača'.

To joj naime omogućuje sposobnost pretvaranje toksičnih tvari i zagađivača u kisik,tei balansiranje vlažnosti zraka; što pak blagotvorno djeluje i na kožu, oči i dišne puteve. Svekrvin jezik posebno velike količine kisika stvara preko noći pa ga je dobro držati i u spavaćoj sobi, a sličan učinak imaju i Engleski bršljan, Biljka pauk i Aloe vera.

Vata natopljena eteričnim uljem

To je inače idealan način da se riješite neugodnih mirisa iz kutija, ladica i košara, posebno one za veš; a Caroline kaže da je vata s eteričnim uljem odlična i za koš za smeće.

- Natopite vatu s nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja i stavite ju na dno kante za smeće - rekla je.

Vješanje umjesto slaganja korištenih ručnika

Pazite kako spremate mokre ručnike, rekla je.

Ako još nisu za pranje nakon korištenja ih, savjetuje, objesite umjesto da ih presavijate, kako biste spriječili pojavu plijesni.

Naime plijesan je također čest uzrok trajnog neugodnog mirisa, posebno u uvijek vlažnim kupaonicama.

Stalni protok zraka

Kako biste spriječili da se u zatvorenoj kupaonici 'zarobe' neugodni mirisi, Caroline savjetuje češće paljenje ventilacije i/ili otvaranje prozora i vrata; posebno nakon kupanja i tuširanja. Ako pak u toj prostoriji nemate uvedenu ventilaciju, razmislite o manjem prijenosnom ventilatoru i što više držite vrata otvorena.

Redovito pranje kupaonskih tepiha

Iako ih mnogi ignoriraju mjesecima, stručnjaci kažu da se plijesan na kupaonskim tepisima može spriječiti samo ako ih se redovito pere; otprilike jednom tjedno.

- I na visokoj temperaturi - dodala je Caroline.

Špricanje vodke

Za 'razbijanje' ustajalog mirisa Caroline savjetuje votku u boci s raspršivačem razrijeđenu s vodom (pola, pola). S njom ćete, kaže, u trenu za osvježiti zrak u svakoj prostoriji, ali i odjeću, posteljinu, tapecirani namještaj i tepih. Predmet pošpricajte 'maglicom' votke, a zatim ostavite da se potpuno osuši.

- Koristite najjeftiniju čistu votku, nikako onu s okusom raznom voća jer ima šećera koji je ljepljiv - rekla je, a prenosi The Sun.

Majka podijelila trik kako brže osušiti odjeću tijekom zime: Trebate samo jednu plahtu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije