Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Stručnjak tvrdi: Božićno drvce bi vam moglo pomoći da bolje spavate!

Shutterstock
22.12.2022.
u 07:00

Za vrijeme blagdana biste mogli imati kvalitetniji san,a i brže zaspati

Stručnjak za spavanje Carl Walsh, tvrdi da je imati božićno drvce u korisno iz brojnih razloga, uključujući i to što vam pomaže da se opustite, a topla rasvjeta može pomoći da se osjećate ugodnije i udobnije, piše Mirror.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete!

1/5

- Božićno drvce može imati iznenađujuće dobar učinak na vašu kvalitetu sna jer je to umirujući podsjetnik na prirodu, a poznato je da zelene površine smanjuju stres i potiču endorfine, čineći da se ljudi osjećaju smirenije i sretnije. Iz tog razloga priroda također može pomoći ljudima da zaspu, a potiče i bolju kvalitetu sna - objasnio je.

Carl također objašnjava da božićna drvca mogu pobuditi osjećaje nostalgije i smirenosti jer su ključna uspomena iz djetinjstva. Iako Božić može biti stresno doba godine, sudjelovanje u prazničnim aktivnostima vraća ljude u mladost kada nisu imali nikakvih obaveza. Iz tog razloga, kako kaže, imat ćete svoje drvce kao nostalgični podsjetnik da se pokušate osloboditi stresa i uživate u čaroliji Božića, što će vas opustiti. No, dodaje i da je velika važnost u bojama.

Zelena boja, posebno nježnije nijanse zelene, nije stimulirajuća boja, i dobra je za opuštanje i pospješuje kvalitetan san, pa drvce iz tog razloga može imati takav efekt na vas. Osim toga, toplo osvjetljenje je idealno jer izlaganje bjelkasto-plavom svjetlu potiskuje proizvodnju melatonina, odnosno hormona koji vaše tijelo dovodi u stanje pospanosti - rekao je.

Dakle, drvce i lampice vam neće samo povećati božićni duh i napraviti da se osjećate ugodno, već ima i pogodnosti za vaše zdravlje i dobar san!

Božićna bajka! Ova kuća ima čak 50 000 božićnih lampica i svi su dobrodošli posjetiti je:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije