Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ZNALI

Stručnjaci otkrivaju: Evo zašto ne biste trebali stavljati krastavce u hladnjak

Shutterstock
04.04.2022.
u 07:00

Postoji jedno iznenađujuće mjesto gdje će se bolje očuvati nego ako ih stavite u hladnjak

Iako se krastavci obično mogu naći u hladnjaku, znanstvenici kažu da bi se to trebalo izbjegavati i da ih je bolje pospremiti na jedno drugo mjesto, piše Express.

Prema njihovom mišljenju, krastavci bi se trebali držati u kuhinjskom ormariću jer će se tamo bolje očuvati nego u hladnjaku. Kako kažu, ako se krastavci čuvaju u hladnjaku, na temperaturi ispod 10 Celzijevih stupnjeva, mogu se previše ohladiti. Kad se previše ohlade, onda postanu vodenasti, na njima se pojave udubljenja i brže počnu propadati. 

Pečete jaja za doručak na suncokretovu ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:

1/5

Dakle, na temelju ove teorije stručnjaka, krastavci će dulje ostati svježi ako ih pohranite u kuhinjski ormarić ili čak u zdjelu s voćem. Trebali biste samo pripaziti da budu pohranjeni na nekom mjestu gdje nisu u izravnom kontaktu sa suncem. Također, stručnjaci savjetuju da krastavce ne držimo pored drugog povrća i voća jer su oni osjetljivi na prirodni plin etilen koji uzrokuje da određena hrana sazre vrlo brzo, što može pokvariti krastavce.

Jedna zanimljiva činjenica koju vrlo malo ljudi zna, a koju je otkrilo Europsko vijeće za informacije o hrani, jest da krastavci zapravo pripadaju među voće zbog svojih sjemenki, a ne među povrće.

– Krastavci se klasificiraju kao voće jer sadrže sitne sjemenke u sredini i rastu iz cvijeta biljke krastavca – objasnili su iz Europskog vijeća za informacije o hrani.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:18 04.04.2022.

A ja ih uvijek.drzim u hladnjaku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije