Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Što će se dogoditi ako mjesec dana svakodnevno uzimate magnezij?

voda, čaša, detoksikacija, djevojka, smijeh (1)
08.09.2017.
u 20:45

Neki stručnjaci tvrde da nisu potrebni dodaci prehrani kako bi se organizmu osigurala potrebna dnevna količina magnezija

Uzimanje 300 mg magnezija na dan kroz mjesec dana može sniziti krvni tlak, pokazala je analiza čak 34 istraživanja u kojima su ukupno sudjelovale 2028 osobe.

Spomenuta doza je dnevna preporučena doza za muškarce i snižava visoki krvni tlak već nakon mjesec dana svakodnevnog uzimanja magnezija, zaključci su analize objavljene u časopisu Hypertension. 

Ostali stručnjaci tvrde da nisu potrebni dodaci prehrani kako bi se organizmu osigurala potrebna dnevna količina magnezija jer ga ima dovoljno u zelenom povrću, bananama, ribi, sušenom voću, sjemenkama  i orašastim plodovima, navodi se, a prekomjerne količine magnezija u organizmu mogu uzrokovati i neželjene nuspojave poput dijareje.  

Preporučena dnevna doza magnezija za žene je 270 mg.

 

Komentara 6

Avatar megatronman
megatronman
22:36 08.09.2017.

200 mg je dovoljno a najbolje kroz vodu obogaćenu Mg.

DA
dado56
05:36 09.09.2017.

Pustite trosenje para pojedite zobenu kasu ujutro i to je to samo nas pljackaju iz dana u dan

OX
oxymoron
22:58 08.09.2017.

Kao grlica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije