Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrana

Starije žene na Atkinsonovoj dijeti riskiraju razvoj osteoporoze

Dijeta
Arhiv VL-a
10.07.2010.
u 15:08

One starije žene koje su bile na visokoproteinskoj dijeti i jele puno mesa zaista su izgubile na težini, ali su također izgubile gustoću kostiju

Starije žene koje idu na Atkinsonovu dijetu mogu riskirati razvoj osteoporoze. To su utvrdili istraživači sa Purdue Universityja u SAD-u koji su analizirali rezultate nakon dijetnog režima dvije kontrolirane skupine volontera u dobi od 43 do 80 godina. One starije žene koje su bile na visokoproteinskoj dijeti i jele puno mesa zaista su izgubile na težini. Ali, također su izgubile gustoću kostiju, u odnosu na one žene koje su bile na drugim vrstama dijeta. Voditelj istraživanja profesor Wayne Campbell kaže: “Otkrili smo da starije žene na visokoproteinskoj dijeti brže gube na gustoći kostiju od onih žena koje konzumiraju normalnu proteinsku dijetu koja ne sadrži meso.”

Stoga savjetuje da bi se svaki pojedinac trebao savjetovati sa liječnikom kako bi utvrdio koji je najzdraviji način prehrane za gubitak težine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije