Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte

Stalno se ispričavate i izgovarate to 'nesretno: oprosti'?

Par
Foto: Thinkstock
26.09.2015.
u 07:00

Možete biti solo i izlaziti s mnogima, ali i ne morate i nemojte se ispričavati ako ste odlučili i biti solo, a drugi vas ispituju i propitkuju zašto niste u vezi. Vaš život je vaša odluka.

Istraživanja pokazuju da se neki ljudi previše ispričavaju za sve, za ono što rade, za ono što kažu, zbog načina svog odijevanja, zbog onoga što vole i ne vole.

Jedan od najčešćih razloga zašto se žene ispričavaju je riječ o ljubavi, vezama, odnosima i izlascima. Ako ste "single" onda zasigurno izlazite i onda osjećate neku krivnju jer ste izašli s "previše muškaraca". Pa imate potrebu opravdat sebe sebi i sebe drugima pa ćete se ispričavati. Nemojte.

Možete biti solo i izlaziti s mnogima, ali i ne morate i nemojte se ispričavati ako ste odlučili i biti solo, a drugi vas ispituju i propitkuju zašto niste u vezi. Vaš život  je vaša odluka.

Karijera prije braka

Ako ste perfekcionist ili karijerist te želite izgraditi karijeru prije nego se upustite u brak, nemojte se zbog toga ikome ispričavati. To je nešto što vi želite i živite život kakav vama odgovara. Nema potrebe za isprikama zbog toga. Niti detaljnijih pojašnjavanja.

Zarađujete više

U društvu u kojem se nameće da je muškarac taj koji bi trebao skrbiti za obitelj možete biti u situaciji da osjetite krivnju zbog toga što je vaš bankovni račun deblji od računa vašeg partnera. Zar je bitno, zaista?

Izgled

Ako se vi osjećate dobro u svojoj koži nije bitno što će drugi misliti ili reći, a vi se zbog svojih nekoliko kilograma viška ili manjka ne trebate ispričavati niti opravdavati. Ako vam ta vlastita slika ne "sjeda" kada se pogledate u ogledalo, napravite nešto na tom pitanju, ali nemojte se nikome opravdavati. Vi znate svoje razloge. I nije bitno kako će vas drugi doživjeti nego kako vi sami gledate na sebe.

>>5 situacija u vezama zbog kojih uvijek morate reći 'oprosti'

Komentara 2

UN
una1
14:27 27.09.2015.

Za mene čarobna riječ je oprosti.Što ima bolje nego priznati svoju pogrešku.Samo,to ne smije biti poštapalica.

AM
Axis Mundi
16:41 28.09.2015.

naučiti "ne-opravdavati se" nije lako, ali vrijedi svakog pokušaja, u ovom društvu koje je samo na površini otuđeno, a zapravo i dalje jako vodi brigu o tuđem tanjuru i navikama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije