Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite!

Sredstva za čišćenje imaju svoj rok trajanja, a evo koji znakovi pokazuju da više nisu za korištenje

shutterstock
15.04.2021.
u 07:00

Mogli biste primijetiti da im miris počinje nestajati ili da ne rade onako dobro kao prije

Znamo da redovito moramo provjeriti smočnicu, hladnjak i kupaonicu kako bismo znali je li nekim proizvodima istekao rok trajanja, ali što je sa sredstvima za čišćenje? Oni zapravo ne bi smjeli dugo sjediti u ormarima, pogotovo ako se radi o prirodnim proizvodima, a evo kako ćete znati kada je vrijeme da ih bacite.

Prirodni proizvodi za čišćenje i dalje koriste konzervanse kako bi zaustavili rast mikroba, ali oni obično dosegnu maksimum oko dvije godine - nakon čega će proizvod početi propadati. Mogli biste primijetiti da im miris počinje nestajati ili da ne rade onako dobro kao prije, kako piše MindBodyGreen.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Obično se možete osjećati ugodno ako koristite prirodni proizvod za čišćenje nakon isteka roka valjanosti. No, postoji nekoliko znakova da biste ga trebali izbaciti i započeti novi, bilo zato što proizvod više neće raditi ili zato što bi mogao donijeti više štete nego koristi.

Rast plijesni
Ako primijetite da u sredstvu za čišćenje raste nešto čudno i neugodnog mirisa, to je jasan znak da je vrijeme da taj proizvod bacite.

Čudni mirisi
Pogotovo s prirodnim proizvodima možete osjetiti kako se površinski aktivne tvari počinju kvariti. Osjeća se miris poput užeglog ulja repice ili maslinovog ulja. Iako nisu nužno opasni, neće biti ugodni za upotrebu.

Podijeljene tekućine
Tekućina se može odvojiti ili postati mutna. Ponekad tresenje boce može popraviti ovo razdvajanje, ali ako nije, vrijeme je za zamjenu.

Uz par jednostavnih trikova cvijeće će u vazi dulje trajati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije