Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti

Spremate se na zabavu ili vjenčanje? Evo što trebate znati prije izlaska

Noćni izlazak
Foto: Thinkstock
11.02.2015.
u 08:14

Doručak i skromniji ručak osigurat će vam svu nužnu energiju i napraviti dobru bazu za večernji obrok

Znamo, rijetko tko ima neke posebne pripreme ako planira provesti noć na nekom partiju ili možda svadbi.

Ipak, možda ne bi bilo loše napraviti baš to – pripremiti se, kako biste izbjegli neke neugodne situacije, ali i jutarnji mamurluk.

Dan započnite doručkom

Mnogi smatraju da će preskakanjem samo jednog obroka tijekom dana (a to je uglavnom doručak!) uspjeti “uštedjeti” nekoliko kalorija. Velika pogreška! Doručak i skromniji ručak osigurat će vam svu nužnu energiju i napraviti dobru bazu za večernji obrok.

Na taj način ćete spriječiti mogućnost bespotrebnog prejedanja, koje vam može pokvariti ostatak večeri.

Grickanje

Ne posežite za hranom čim dođete na zabavu, već prvo popijte čašu mineralne gazirane vode. Ona će vas nakratko zasititi, a pritom ćete izbjeći mogućnost da vas drugi poprijeko pogledaju zbog toga što ste k stolu pristupili već “s vrata".

Umjereno s alkoholom

Premda alkohol popravlja raspoloženje, s druge strane – ne samo što sadrži dosta kalorija, već nas i navodi da pojedemo više nego što nam je potrebno. Ograničite se na dva pića, a ostatak večeri pijte isključivo vodu.

Ne pretjerujte sa slatkim

Okruženi svim onim ukusnim zalogajima, jako teško odolijevamo i ulovimo se kako konstantno nešto grickamo… Razumljivo, teško je suzdržati se, ali pokušajte primijeniti sljedeći trik: tanjur napunite samo jednom i odmaknite se od stola. Na ovaj način izbjeći ćete bespotrebno prejedanje i prepustiti s ostalim čarolijama praznične noći.

>>Spremate se na prvi spoj? 6 stvari koje trebate znati

Komentara 2

PA
Paton
10:26 11.02.2015.

dali se trebam okupat prije tako nečeg?

RE
rexor99
11:23 11.02.2015.

naravno, osobito kad uopce trebas pitati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije