Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

Spoj limuna i parmezana vam se čini neobično? Isprobajte ovaj odličan recept koji će vas ugodno iznenaditi!

Shutterstock
17.11.2023.
u 06:00

Riječ je o jednostavnom umaku kojeg možete napraviti od sastojaka koje gotovo pa sigurno već imate kod kuće

Jeste li ikada pripremali tjesteninu s parmezanom i limunom? To vam se čini kao nespojiva kombinacija? E, pa razmislite ponovno jer ovaj recept će vam vrlo vjerojatno promijeniti mišljenje. 

Naime, riječ je o jednostavnom umaku kojeg možete napraviti od sastojaka koje gotovo pa sigurno već imate kod kuće, a gotov je u tren oka. Kod ovog recepta zanimljivost leži upravo u aromi limuna koja se sjajno slaže i pojačava okus parmezana, a ako ga želite ‘pojačati’ s proteinima, dodajte mu piletinu ili škampe, piše blog SaltandLavender

VEZANI ČLANCI:

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 30 g maslaca
  • pola žlice brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • 60 ml temeljca ili suhog bijelog vina
  • žličice soka od limuna
  • korica od pola limuna
  • 240 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g ribanog parmezana
  • sol i papar po ukusu

Priprema: Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, no s vatre ju maknite koju minutu ranije da bude al dente. Kad je tjestenina skoro pa gotova, zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslac. Kad se rastopi, pospite brašnom i miješajte nekoliko minuta. Dodajte naribani češnjak, a zatim temeljac (ili vino) te limunov sok i koricu. Pustite da se krčka par minuta. Nakon toga dodajte vrhnje, umiješajte parmezan i maknite tavu s vatre. Začinite solju i paprom po želji. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu i miješajte dok se se pašta ne prekrije umakom u potpunosti ne prekrije. Po želji ukrasite s još parmezana i malo nasjeckanog peršina

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije