Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčko jelo

RECEPT DANA Probajte sočnu musaku od krumpira koja se topi u ustima

15.11.2023.
u 08:38

U našim se krajevima najčešće jede musaka s krumpirom i mljevenim mesom (junećim, svinjećim ili miješanim), iako se vrlo ukusna može biti i musaka od tikvica

Smatra se da ovo jelo potječe iz Grčke, iako se od davnina jelo u Turskoj i diljem Balkana, a u grčkoj verziji dolazi s patlidžanima i janjetinom ili ovčetinom. U našim se krajevima najčešće jede musaka s krumpirom i mljevenim mesom (junećim, svinjećim ili miješanim), iako se vrlo ukusna može biti i musaka od tikvica. Ovaj put donosimo recept za musaku od miješanog mljevenog mesa, pola od junetine, pola od svinjetine.

Sastojci:

400 g mljevenog mesa
1 kg krumpira
1 crveni luk
3 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
malo mlijeka
sol
papar
crvene paprike
začinsko bilje po želji

Priprema:

Krumpir ogulite i izrežite na tanke kriške. Malo ga posolite i pospite začinskim biljem po želji. Na tavi dinstajte luk dok ne uvene, a zatim dodajte mljeveno meso, sol, papar, crvenu papriku te dinstajte deset do 15 minuta na laganoj vatri. Vatrostalnu zdjelu malo namažite uljem. Pola začinjenog krumpira složite na dno, stavite sloj mljevenog mesa i prekrijte ostatkom krumpira. Krumpir složite rukom tako da meso bude dobro prekriveno. Možete uliti još čašu vode pa musaku stavite peći na 200 stupnjeva. Nakon 45 minuta musaku izvadite, tada je već isparila sva tekućina, i vruću zalijte smjesom od jaja, vrhnja za kuhanje i mlijeka. Vratite u pećnicu i nakon 15 minuta trebalo bi biti gotovo, ovisno o pećnici.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije