Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pružila mu novu šansu

Spasila život lutalici pa joj on zahvalio: 'Neprestano mi je njušio ruke pa sam posjetila liječnika'

Facebook
05.03.2020.
u 19:53

Bila je na mamografiji nekoliko mjeseci prije, ali kada joj je pas počeo njuškati ruke se zabrinula i otišla na pretrage.

Joanne Lowen, 60, jako je zahvalna svom psu kojeg je spasila iz Grčke jer joj je 'namirisao' rak dojke i pomogao joj u ranoj dijagnozi bolesti i liječenju. Svog psa pronašla je kao lutalicu u Grčkoj gdje je bio mučen, izgladnjivan i vrlo vjerojatno su ga prijašnji vlasnici tukli i zlostavljali te ga je odlučila odvesti doma i dati mu priliku za novi život.

Sazanjte kako izgleda život s vitiligom Ivane Antunović Jović:

Joanne je Meniosa pronašla pretučenog i izgladnjelog, a težio je samo tri kilograma. Budući da je već udomila dvije lutalice iz Grčke, Joanne je odlučila i Meniosu pružiti priliku i odvesti ga u novi dom. Nakon što ga je odvela doma, Menios je počeo njuškati njezine ruke, što je nju zabrinulo i odlučila je posjetiti svog ginekologa.

Nekoliko mjeseci prije nego što je pronašla Meniosa, Joanne je bila na mamografiji čiji su rezultati bili čisti, ali zbog njene povijesti s rakom dojke, kojeg je imala prije dvadeset godina, odlučila je biti sigurna i otići na provjeru. "Čula sam za to da psi mogu nanjušiti ljudske bolesti, a budući da sam ja 'luda za psima', odlučila sam provjeriti što se događa. Da nije bilo njega, morala bih čekati na idući mamografiju barem dvije ili tri godine", rekla je za Femail.

Foto: Facebook/RTL

Svom liječniku rekla je da je osjetila kvržicu na predjelu grudi, a nakon nekoliko testova i pretraga, otkrilo se da Joanne boluje od invazivnog lobularnog karcinoma dojke. Srećom, Joanne je uspjela riješiti se raka operacijom, bez da joj je rak prešao u limfne čvorove. Jako je zahvalna Meniosu koji joj je neprestano njuškao ruke jer bez njega bi se njezina bolest jako zakomplicirala i otežala.

Joanne je jednoj lutalici pružila priliku za novim životom, a on joj se zahvalio tako što joj je spasio život. Ona sada radi na vraćanju njegove snage i kondicije zbog stanja u kojem je došao, ali kaže kako mu je zauvijek ostala dužna i uvijek će se truditi da mu bude što ljepše u životu.

Pogledajte prvo natjecanje u šišanju pasa u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
14:47 06.03.2020.

Nekada davno bi se vjerojatno smijala ovome, ali budući da moj pas dolazi ležati i naslanjati se na moju kičmu točno ondje gdje me stisnuo išijas i kada je glavu stavljao na upaljeni dio moga tijela bulječi u mene bez prestanka, više to neću činiti,... znaju oni prije nas gdje problem i upala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije