Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolje od teretane

Šoping je jako, jako dobra rekreacija

šoping
Žarko Bašić/Pixsell
19.04.2013.
u 09:00

Kupci prosječno po dućanima u životu prehodaju oko dvadeset tisuća kilometara...

Šoping žene i djevojke u potrazi za savršenim komadom natjera da prohodaju više od 320 kilometara godišnje ili gotovo osam maratonskih staza! Da je šopingiranje zdrava aktivnost otkriva i brojka da tjedno žene prehodaju tri kilometra u tri sata. Godišnje tako sagore 14.844 kalorije ili kalorijsku vrijednost čak 64 čokoladice od 50 grama, piše Daily Mail.

Istraživanje je provedeno na kupcima koji su četiri tjedna nosili pedometar kako bi se otkrilo koliko dnevno hodaju. Pri tome se nisu računali odlasci u svakodnevnu nabavku, već su se istraživači orjentirali na tjedne obilaske supermarketa i šoping centara te ostalih dućana.

 - Većina ljudi smatra da je šoping ležerna zabava. Osim toga, u tri sata šopinga prehoda se i nekoliko kilometara, tako da istovremeno vježbate - zaključio je glasnogovornik stranice PromotionalCodes koja je i provela istraživanje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije