Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šminka je opasnija za mlade djevojke

šminka
25.12.2009.
u 18:03

Kozmetički proizvodi za uljepšavanje sadrže kemikalije koje mogu uzrokovati rak, poremećaj hormona ili neplodnost.

Kozmetički proizvodi za uljepšavanje, poput maskare, sjenila za oči i tekućeg pudera često sadrže kemikalije koje se može povezati s rakom, neplodnošću ili neuravnoteženim hormonima. Studiju su proveli The Environment Working Group, a oni tvrde da što je djevojka mlađa kad počne koristiti make-up, to je u većoj opasnosti.

Kao dodatni izazov, u mnogim se kozmetičkim trgovinama prodaje i kozmetika za djevojčice već od dobi pet, šest godina.

Prema studiji koju je proveo EWG u svim proizvodima koji su testirani, a pripadaju linijama za djevojke od 14 do 19 godina, sadržavali su kemikalije koje bi mogle biti opasne, kao što su ftalati, triclosan, parabeni i druge.
Za ove je kemikalije dokazano da mogu uzrokovati rak, te probleme s hormonima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:25 25.12.2009.

Neka, bilo bi puno ružnije bez ožbukanih fasada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije