Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najnovija istraživanja u Americvi potvrđuju koliko je važno dozirati sol

Smanjimo li unos soli za samo 3 grama dnevno, spasit ćemo si život

sol
26.01.2010.
u 14:18

Smanjenje prosječne dnevne konzumacije soli za samo tri grama moglo bi spasiti živote gotovo sto tisuća Amerikanaca godišnje, pokazalo je najnovije istraživanje.

Smanjenje prosječne dnevne konzumacije soli za samo tri grama moglo bi spasiti živote 92.000 Amerikanaca godišnje, pokazalo je jedno američko istraživanje.

Na taj bi se način godišnje spriječilo 66.000 moždanih udara i 99.000 srčanih udara, objavili su znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta. Pretjerana konzumacija soli utječe na povišeni krvni tlak i razvoj bolesti srca. Gotovo 80 posto dnevnog unosa soli pripisuje se prerađenoj hrani.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zami
09:25 28.01.2010.

Opet primjer rezultata amerčkih istraživanja, kakve mi imamo veze s tim, oni mogu samo učiti od nas, je ali kaj možeš kad niti neznaju di smo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije