Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jela od krumpira

Slasni krumpiri punjeni sirom i špekom i bijele kobasice – poziv na ručak koji se ne odbija!

Marija Herjavić Jerkić
23.03.2022.
u 06:38

Nekad objed spremljen na brzinu može biti prva gozba, a krumpir je baš za takve prilike fenomenalna namirnica od koje se čuda mogu napraviti. Jedno od njih je i ova kombinacija sa sirom i špekom za koju možemo samo reći – napravite više, trebat će vam!

Recept smo posudili od gastroblogerice Marije Herjavić Jerkić na čijem Instagram profilu možete pronaći inspiraciju za svaki dan.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Krumpiri punjeni sirom i špekom

Sastojci:

polutvrdi sir (edamac, gouda..)
špek ili panceta
začini (sol, papar, začinsko bilje na dalmatinski)
kobasice
salata hrastov list

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:
Krumpire narežite kao da ga režete na kriške, ali nemojte rezati do kraja, neka ostane rastvoren poput lepeze. Možete si pomoći tako da dok režete, sa svake strane krumpira postavite nešto što će stopirati nož. U svaki zarezani dio ubacite naizmjenice sir i špek, ne trebate štedjeti. Na kraju poškropite uljem i začinite dalmatinskom mješavinom začina. Prebacite na lim za pečenje koji ste obožili masnim papriom i pecite na 180 stupnjeva dok ne krumpir omekani, barem 45 minuta. Na kraju kratko pojačajte na 200-220 stupnjeva da lijepo porumeni i da se stvori korica. Poslužite s bijelim kobasicama koje ste ispekli na grilu ili gril-tavi i zelenom salatom.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije