Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatki recepti

Bez glutena: Rustikalni kolač od badema i klementina najbrži je način da danas pojedete jako fini desert

Marija Herjavić Jerkić
15.03.2022.
u 07:07

Ovaj kolač je začas gotov, a sasvim dobro funkcionira i bez chantilly kreme - probali smo i jednu i drugu varijantu. U obliku torte izgleda vrlo otmjeno pa ga možete pripremiti i u svečanim prigodama.

Jedna od nama omiljenih gastroblogerica, Marija Herjavić Jerkić, zbog alergije na gluten često priprema božanstvene bezglutenske kolače. Danas vam donosimo jedan od recepta, a na njezinom Instagram profilu pronađite još ideja za tjedni jelovnik.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Rustikalni kolač od badema i klementina

Sastojci za biskvit:
200 g mljevenih oljuštenih badema
100 g prosenog brašna
malo praška za pecivo
200 g šećera
200 g maslaca
3 jaja
vanilin šećer

Za sirup:
sok 2 klementine

Za chantilly kremu:
200 ml slatkog vrhnja
jušna žlica šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

Foto: Marija Herjavić Jerkić


Priprema:
Pjenasto umutite šećer i u potpunosti omekšali maslac, pa krenite dodavati jedno po jedno jaje. Zatim ubacite sve ostale sastojke i dobro promiješajte mikserom. Prelijte u maslacem premazani kalup i pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva. Dok se kolač peče, pripremite sirup tako da malo prokuhate na laganoj vatri sok od klementina. Pečeni kolač preokrenite na pladanj, izbodite štapićem i prelijte sirupom. Ohlađeni kolač poslužite uz chantilly kremu koju dobijemo tako da tučemo slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije