Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarmi

Situacije po kojima ćete prepoznati da vam veza ne napreduje; a nikad ne biste pomislili da su loš znak

Shutterstock
03.02.2021.
u 16:29

Samo se adolescentska ljubav može temeljiti na fantaziji o vezi bez svađa, a parovi koji se zaista nikada ne svađaju obično kasnije 'pucaju' jače od drugih, kaže Georgette Culley.

Nedavna je studija otkrila da se kraj ljubavne veze često može iščitati i iz nekih tako suptilnih znakova i ponašanja partnera, koje vjerojatno nikad sami ne bismo povezali s prekidom.

Zato je stručnjakinja za seks i veze Georgette Culley za The Sun otkrila što nas točno može upozoriti da nam veza nije u najboljoj fazi - i kako to popraviti.

Više seksa nego inače

I premda smo uglavnom skloni pomisliti da partner seks ne želi jer ga dobiva negdje drugdje, istina je često skroz suprotna.

Naime nedavno je istraživanje otkrilo da će se - kad nađu nekog 'sa strane' - čak četiri osobe od njih deset još više seksati sa svojim dugogodišnjim partnerima, jer će im nova afera potaknuti uspavani libido.

- Zato kad ona/on sljedeći put pokuša potaknuti spontanu akciju, pitajte odakle dolazi taj novi entuzijazam i promatrajte reakciju - savjetuje Culley.

Neočekivani pokloni

Ako vam partner odjednom bez posebnog razloga kupuje poklone a prije to nije radio, možda među vama nije sve idilično kako ste vi mislili- a razlog može biti taj što pokušava s darovima prikriti prevaru i umiriti svoju savjest.

Foto: screenshot/facebook

- U ovakvoj situaciji ništa ne prepuštajte slučaju već počnite s 'njuškanjem' među njegovim/njenim osobnih stvari - savjetuje Culley.

Razdoblje bez svađa

Samo se adolescentska ljubav može temeljiti na fantaziji o vezi bez svađa, a parovi koji se zaista nikada ne svađaju obično kasnije 'pucaju' još jače. 

- Svađa je normalan znak zdrave veze, a kad su problemi 'na stolu' možete ih kao tim i riješiti - kaže Culley. Kad se pak skrivaju i sve je 'previše mirno', možda je riječ o zatišju pred buru...

Iskazivanje ljubavi u javnosti

Sigurno ste i sami nekad vidjeli jedan od onih "savršenih" parova, gdje se dvoje ljudi ne može odvojiti jedan preko drugoga. I iako biste im vjerojatno htjeli viknuti "Uzmite si sobu", njima zapravo više treba - savjetnik za veze.

- Javni iskazi ljubavi i naklonosti najčešće su samo nesigurnost - rekla je Culley, jer kad smo stvarno zadovoljni, nemamo što drugima dokazivati. Zato, ako se partner odjednom 'prilijepio' uz vas, Culley savjetuje da popričajte o razlozima za takvo ponašanje. Jer, dodaje, parovi koji se tako zalijepe, obično se brzo i odlijepe.

Ugledni muzej pun je krivotvorina: Fabergeova jaja ponovno u središtu skandala

1/7

Blati bivšeg/bivšu

Ako se partner naljuti svaki put kad mu se spomene bivša djevojka i uvijek nju brani u razgovorima, očito među njima još uvijek ima strasti, a možda i ljubavi.

- Mrzim svoju bivšu, luda je - odličan je primjer 'toksične' i lažne primjedbe, jer onaj tko to govori obično osjeća potpuno suprotno - kaže Culley.

Gušenje s ljubavlju

Je li vam partner odjednom pretjerano privržen; govori li vam stalno kako vas voli, a prije bi to jedva izgovorio jednom u par mjeseci? 

Iako možda samo pati od nagle potrebe da iskaže osjećaje, razlog po Culley može biti i puno zlokobniji.

Foto: Shuttershock

- Kad se netko u vezi osjeća krivim često će to pokušati nadoknaditi s privrženosti, iz straha da veza ne pukne - kaže stručnjakinja.

Previše ljubaznosti

Događa li vam se kad da na pitanje o braku ili o djeci dobijete sve 'školski pravilne' odgovore, ali znate da su zapravo 'šuplji'?

Kad ih pitate kako vide vašu vezu u budućnosti, odgovoriti će kao da čitaju ulomak iz bajke...

- Pripazite, možda vas on/ona samo 'ubijaju s ljubaznošću' - kaže Culley, jer ljubazan i bajkovit odgovor je lakše smisliti nego nešto realno. 

Isticanje kako vam je dobro

Prepravljate li stalno svoje profile na društvenim mrežama s novim informacijama i događajima koje ste vas dvoje doživjeli?

Studije pokazuju da partneri koji sa svima dijele detalje svoje veze obično nisu stvarno zadovoljni, već svijet i sami sebe pokušavaju uvjeriti da su sretni.

Foto: Shutterstock

- Ako se osjećate nesigurno u vezi vas dvoje, najbolje je da o tome popričate samo s njim/njom i taj razgovor, naravno, ne objavite online. 

Posesivnost

Ako vas partner iznenada optužuje za varanje, razlog može biti taj što on vara vas.

- Kad netko ima aferu može postati paranoičan i prosuđivati ​​svog partnera prema vlastitim djelima - rekla je Culley.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije