Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasonosne ideje

Sirovi tjedan: Isprobajte ova 3 izvrsna recepta – jela su na stolu za 15 minuta, a nema uključivanja štednjaka

06.06.2022.
u 06:00

Sirova prehrana nije svakome po volji, ali u danima kada jedva dišemo od vlage u zraku i velikih vrućina ova su jela spasonosno rješenje. Sadrže sve potrebne nutrijente, ne opterećuju želudac i lako su probavljiva. Svakako ih probajte!

Naša poznata stručnjakinja za sirovu prehranu, Mihaela Brijak Gutierrez jedna je od najvećih promotorica sirove prehrane u Hrvatskoj. Nakon godina edukacije i usavršavanja, Mihaela je izdala nekoliko vrijednih kuharica u kojima, osim izvrsnih recepata, možete pronaći i sve potrebne savjete za prelazak na sirovu prehranu. Za početak, isprobajte ova tri recepta za koje ne trebate posebnu opremu, a namirnice vjerojatno imate kod kuće.

Foto: Privatani album

Tjestenina na mediteranski

Za "tjesteninu":

2 tikvice, spiralizirane 

Za pesto:

1 šalica bosiljka i špinata, kombinirano

1 žličica soka od limuna

2 češnja češnjaka

1/2 žličice himalajske soli

1/4 šalica maslinovog ulja

1/2 šalice pinjola ili oraha ili sirovog kikirikija ili svega pomalo

Priprema:

Stavite bosiljak i špinat na dno blendera pa ubacite sve ostale sastojke za pesto. Pomiješajte da dobijete smjesu koja je djelomično glatka (ne u potpunosti). Spiralizirane tikvice začinite pestom, ukrasite sirovim cherry rajčicama, začinite dodatno po želji i poslužite.

Foto: Privatni album

Miso juha

Sastojci:

1 žličica tamnog misa

2 žlice tamari umaka

½ tikvice

½ mrkve

1-2 komada Wakame alge

1 cm đumbira

topla voda do 1l

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, dodajte tople vode do pola blendera i miksajte. Poslužite u tanjur i uživajte.

Foto: Privatni album

Salata od cikle i jabuka

Sastojci:

1 velika cikla

2 srednje jabuka

2 velike mrkve

3 žlice sirovih sjemenki bundeve

sok od 1 limuna

1 žlica bučinog ulja

Priprema:

Spiralizirajte ciklu, jabuku i mrkvu i pomiješajte sve zajedno. Dodajte bučine sjemenke, limunov sok i ulje. Pomiješajte dobro i poslužite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije