Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zna kako dalje

Saznao je da mu je žena zapravo rođakinja: 'Povraća mi se'

shutterstock
22.01.2024.
u 16:30

Čovjeku se smučilo nakon što je otkrio da se slučajno oženio svoju rođakinju - i sada traži savjet o tome što učiniti dalje s ovom informacijom.

Jednom se čovjeku srušio cijeli svijet nakon što je otkrio da je slučajno oženio svoju rođakinju. No, unatoč tome što mu je muka u želucu zbog te spoznaje, neki korisnici društvenih mreža tvrde da nije razlog za brigu. Ne želeći otkriti svoj identitet, muškarac je na Quori podijelio samo osnovne činjenice jer oklijeva reći istinu o svom životu, piše Mirror.

Tražeći savjet, jednostavno je rekao: 'Što da radim? Upravo sam saznao da sam oženjen svojom sestričnom. Upravo smo saznali da smo u srodstvu nakon šest godina braka'. Dok su ga neki korisnici pozivali da 'slijedi svoje srce', drugi su govorili o vlastitim krvnim vezama sa svojim drugim polovicama.

VEZANI ČLANCI: 

Jedan korisnica je rekla: 'U kojem ste koljenu rođaci? U prvom su problem za djecu, ali drugom ili trećem su mnogo manji problem. Moj muž i ja smo otkrili da smo rođaci u četvrtom koljenu, nismo bili ni svjesni. Ovo je opasnost kada obitelji žive na jednom području mnogo generacija! Ako ste sretni u svom braku, ne bih se brinula o tome'.

Drugi korisnik je dodao: 'Je li to tako velik problem? Zašto ti i tvoj suprug ne prestanete oko toga raditi velike probleme i nastavite sa svojim životima? Nisi nikome naudio. Ako nikome ne nanosiš štetu, onda nitko ne bi trebao biti zabrinut oko toga s kim živiš. Nikoga se ne tiče ako ti je supružnik deseti rođak, peti rođak, prvi rođak ili čak brat ili sestra. Ako ste zabrinuti zbog učinaka vaše veze na vašu djecu, obratite se genetičaru. Stvarno ne vidim u čemu je problem'.

VEZANI ČLANCI:

Treći korisnik je rekao: 'To zapravo i nije neki problem. Devetnaest država nema nikakva ograničenja na brak između prvih rođaka, a većina drugih to dopušta pod određenim okolnostima. Ako namjeravate imati djecu, možete potražite genetsko savjetovanje kako bi bolje razumjeli rizike i koje su vam mogućnosti'.

'Povijesno gledano, brakovi s prvim rođacima bili su neograničeni, pa čak i poticani u mnogim kulturama. Genetski rizici značajno se povećavaju kada su, na primjer, vaši roditelji ili roditelji vašeg supružnika također rođaci i sestrične, a taj je rizik bio poticaj za ograničavanje brakova s ​​prvim rođacima', dodaje.

Udala se za krpenu lutku: 'U problemu smo jer me prevario, ali borim se za nas zbog našeg sina'

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
09:31 23.01.2024.

sad je gotovo dugo su u braku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije