Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Psihoterapeut otkriva

Sanjate da vama ili drugoj osobi ispadaju zubi? Evo što to točno znači!

screenshot/facebook
29.07.2020.
u 13:00

Ovakvi snovi najčešće označavaju neki strah, ali ne onaj od stomatologa.

Ako ste sanjali da vam ispadaju zubi, niste jedini - to je jedna od najčešćih tema snova, ali što točno znači? U REM fazi sna koja se događa otprilike 90 minuta od kada zaspimo, sanjamo i to do pet različitih snova koji nemaju smisla kada ih se sjetimo nakon buđenja, ali često zapravo ukazuju na strah i stvari koje nam se događaju u stvarnom životu. 

Ispostavlja se da snovi sa zubima mogu značiti puno toga, prenosi Mirror.

Psihoterapeut Richard Nicoletti rekao je: "Može značiti da osoba ima problem s emocijama, dovodi se u pitanje nečiji opstanak, nečija sposobnost, mogućnost konzumiranja hrane, pa bi takvi snovi mogli označavati i neku bolest. Ako osoba sanja da nekom drugom ispadaju zubi, moguće je da ima problem s tom osobom, primjerice netko tko je na poslu na moćnijoj poziciji od njih."

Na Twitteru je pokrenut hashtag #ženeujavnomprostoru: Brojne žene pričaju o uznemiravanju koje su doživjele!

Nicoletti je objasnio da snovi sa zubima mogu ukazivati i na strah od odrastanja. "Gubitak zubi događa se starijim ljudima, pa je moguće da se osoba koja to sanja u stvarnosti bori sa strahom od starenja."

Postoji još jedna teorija, a to je da ako žena sanja ispadanje zubi, podsvjesno čezne da ima djecu, dok kod muškarca to označava strah od kastracije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije