Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blistat će

Sa samo dva prirodna sastojka koja imate kod kuće, uklonite masnoću i očistite pećnicu do savršenstva

shutterstock
11.07.2021.
u 07:00

Očistite sve zagorene ostatke hrane uz ovaj odličan trik.

Proliveni umaci, mrvice i zagoreni ostaci hrane - u pećnici se svakodnevno skuplja prljavština i masnoća koju je teško očistiti. No, umjesto da koristite sredstva za čišćenje koja sadrže puno kemikalija, isprobajte samo dva prirodna sastojka za učinkovito čišćenje pećnice - sodu bikarbonu i ocat, prenosi TheKitchn.

Frizerka otkrila koliko nam je šampona zaista potrebno za kvalitetno opranu kosu:

Rešetke iz pećnice, kao i sve što u njoj pohranjujete, izvadite van i stavite na stranu. U maloj posudi pomiješajte 1/2 šalice sode bikarbone s nekoliko žlica vode. Po potrebi prilagodite omjere dok ne dobijete pastu koja se može mazati. Pastu rasporedite po unutarnjoj površini pećnice. Pokušajte premazati cijelu pećnicu najbolje što možete, obraćajući posebnu pažnju na posebno masna područja.

Ostavite smjesu sode bikarbone da stoji najmanje 12 sati ili preko noći. U međuvremenu očistite rešetke pećnice. Nakon 12 sati uzmite vlažnu krpu za suđe i izbrišite što više suhe paste od sode bikarbone. Stavite malo octa u bočicu s raspršivačem i poprskajte svugdje gdje još vidite ostatke sode bikarbone. Ocat će reagirati sa sodom bikarbonom i nježno se zapjeniti.

Uzmite vlažnu krpu i izbrišite preostalu pjenastu smjesu octa i sode bikarbone. Ponavljajte postupak dok ne nestanu svi ostaci sode bikarbone. Po potrebi dodajte još vode ili octa dok brišete kako bi pećnica zaista postala čista i sjajna.

Za sve one kojima biljke ne uspijevaju u stanu, oni imaju rješenje:

1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije