Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje i higijena

S pranjem ne treba pretjerivati jer mnoge bakterije štite ljudsku kožu

koža
Arhiva
27.02.2010.
u 09:01

Ljudsku kožu nastanjuje pravi zoološki vrt bakterija - čak 182 vrste - od kojih neke tamo provedu dulje vrijeme, a neke svrate samo na kratko, otkrili su američki znanstvenici

Ljudsku kožu nastanjuje pravi zoološki vrt bakterija – čak 182 vrste – od kojih neke tamo provedu dulje vrijeme, a neke svrate samo na kratko, otkrili su američki znanstvenici. No, nema razloga za uzbunu, tvrdi mikrobiolog Martin Blaser sa Sveučilišta New York jer bakterije su s nama već neko vrijeme i neke su korisne za čovjeka. Uzeli su uzorke s podlaktica šest zdravih osoba kako bi istražili bakterije na koži – najvećem ljudskom organu. “Identificirali smo oko 182 vrste, a na temelju tih brojki, vjerujemo da ih na koži ima oko 250 vrsta. Mikrobi su dio našeg tijela. Mislimo da mnogi od njih štite kožu i zato nije pametno neprestano se prati jer ispiremo obrambeni sloj”, kaže Blaser.

Komentara 6

Avatar Tango
Tango
09:38 27.02.2010.

Svašta. Napisati Hrvatima, koji se u prosjeku ionako premalo peru, da im to škodi.....

KA
karambita
12:01 27.02.2010.

Ucili su nas da je cistoca pola zdravlja, a vidi sad ovih pametnjakovica, ne treba se prati. Pa vise mi je pun qurac tamo nekih naucnika koji svakodnevno nesto novo izmisle, ma moraju i oni placu zaraditi.Sta, i nakon sranja ne treba ruke prati, dobro, i tako vec duze vrijeme jedemo govna

SA
Savjest
09:45 27.02.2010.

Ovo i nije nikakvo otkriće, jer je poznato da seLaponci, koji se drže svoje tradicionalne kulture, nikada ne peru, a ipak nisu izumrli. Druga je stvar kako današnji ljudi podnose mirise onih koji se ne peru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije