Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA SVA GODIŠNJA DOBA

Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

Roštilj
Foto: PR FOTO
1/2
25.07.2019.
u 09:19

Prednosti korištenja električnog roštilja - od iznenadnih posjeta i brze pripreme hrane do mogućnosti korištenja u različitim uvjetima i prostorima

Kupili ste fino svježe meso ili ribe, nešto gljiva, malo tikvica i patlidžana i sve sastojke za savršenu i zdravu osvježavajuću sezonsku salatu. Pozvali obitelj i prijatelje, ali zaboravili ste baciti oko na vremensku prognozu i dosadni pljusak koji je trajao cijeli dan upropastio je ono što je trebalo biti savršeno subotnje druženje uz roštilj. Kako vam se to više nikad ne bi dogodilo, ovakve situacije dobar su trenutak da razmislite o kupovini električnog roštilja.

Električni roštilj 2 u 1 dolazi s postoljem pa je primjeren za korištenje u bilo koje godišnje doba i u svim vremenskim uvjetima, odnosno u zatvorenom prostoru, terasi ili vrtu jer se prilikom pečenja proizvodni znatno manje dima. Gornji dio roštilja može se odvojiti od stalka, pa roštilj možete koristiti i kao stolni. Naglasak je na jednostavnosti korištenja, u dobre strane svakako spadaju i jednostavnost kod čišćenja i korištenja u zatvorenim prostorima te brzine "paljenja vatre".

Ovaj tip roštilja dobar je izbor jer se i brzo ugrije i već je za desetak minuta spreman za pečenje, pa je idealan za spremanje brzih obroka s grilla, bez mnogo priprema i kada god poželite. Prednost električnih roštilja je termostat koji vam omogućava podešavanje temperature koju je kod pravog žara nemoguće u potpunosti kontrolirati, pa će meso ili druge namirnice uvijek biti savršeno pečeni i istovremeno ostati dovoljno sočni. Električni roštilji idealni su i za obitelji s malom djecom jer nema otvorenog plamena, pa je takav roštilj puno sigurniji. Maksimalna snaga roštilja iznosi 1500 W, a površina za pečenje je veličine 40 cm. Dolazi s kablom za struju dužine od tri metra, a ima neprianjujuću ploču i uklonjivi pladanj za kapanje ulja i sokova pa je u konačnici čišćenje i održavanje električnog roštilja mnogo lakše i jednostavnije od klasičnog roštilja na drvo i ugljen.

Kod čišćenja nakon upotrebe, ostavite roštilj neko vrijeme da se ploča u potpunosti ohladi. Nemojte je uranjati u vodu, a za čišćenje nemojte upotrebljavati ni žičane četke ili abrazivna sredstava za čišćenje jer će oštetiti površinu ploče.  Dobro ohlađenu ploču potrebno je prebrisati papirnatim ručnikom kojim ćete ukloniti veće ostatke hrane i potom obrisati vlažnom spužvom ili krpom.  

Sadržaj nastao u suradnji sa Sparom.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije