Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Roštilj za svaki kutak: vodič za odabir roštilja za stan, kuću, veliku i malu obitelj

Roštilj
Foto: PR
1/11
19.07.2019.
u 12:05

Bez obzira na to jeste li mladi par koji živi u malom stanu ili velika obitelj u kući s velikim vrtom, možete pronaći idealan roštilj koji će se savršeno uklopiti u bilo koju vrstu stambenog prostora

Roštilj je odavno prerastao puki pojam za pripremu hrane, postao je sinonim za svojevrsni ritual druženja s obitelji i prijateljima, druženje i zajedništvo koje povezuje oko odlično pripremljene hrane u kojem svi sudjeluju i svi uživaju.

Osim što je idealan za ljeto jer hranu možete pripremati na otvorenom, roštilj je izvrstan izbor za gotovo sve vrste namirnica, od različitih vrsta mesa, riba, rakova, gljiva, povrća pa čak i voće kao desert – primjerice, američki majstori roštilja predlažu da bacite komade sezonskog voća na roštilj koji će uz fini komad sira biti savršeni desert. Roštilj vam pruža mogućnost da se poigrate s okusima, razmašete svoje kulinarske sposobnosti te da pronađete baš vaš savršen recept za roštiljanje.

Iz svih tih razloga, jasno da je roštilj postao neizostavan kuhinjski uređaj, a zahvaljujući bogatom izboru različitih vrsta i veličina, danas možete pronaći roštilj koji će se uklopiti u svaki dom. Bez obzira na to stanujete li u stanu ili kući s velikim ili malim vrtom, postoji savršen roštilj za vas, stoga smo pripremili kratki vodič koji će vam pomoći u snalaženju.

1. Mali stan - Roštilj Vesuvio

Foto: PR

Stolni roštilj s izmjenjivim i punjivim USB ventilatorom koji omogućava podešavanje temperature pečenja. Ne zauzima mnogo mjesta i dolazi s praktičnom torbicom za nošenje. Grill rešetka, unutrašnja posuda i poklopac rešetke plamenika izrađeni su od nehrđajućeg čelika i lako se mogu prati ručno ili u stroju za pranje posuđa.

2. Stan s terasom ili balkonom ili kuća s malim vrtom - INTERSPAR Električni samostojeći roštilj

Foto: PR

Ako na raspolaganju imate malo više prostora, u ponudi INTERSPAR-a je 2 u 1 električni roštilj s postoljem. Idealan je za roštiljanje tijekom cijele godine u zatvorenom prostoru, na terasi ili u vrtu. Ovaj roštilj ima neprianjajuću ploču za pečenje, maksimalne snage 1500 W, a promjer površine za pečenje 40 cm. Ispod ploče je pladanj predviđen za ulje i sokove koji kapaju tijekom pečenja. Tu je i podesivi termostat, a roštilj dolazi s kabelom dužine od tri metra.

3. Kuća s manjom terasom ili vrtom – Plinski roštilj

Foto: PR

Plinski roštilj zauzima nešto više mjesta, pa je idealan za nešto veće prostore u okruženju u kojima ne smije biti otvorenog plamena i mnogo dima. Roštilj ima površinu za pečenje od 2100 cm2 izrađenu od lijevanog željeza s kojom dolazi i rešetka. Ima snagu od 8,2 kW uz dodatnih 2,3 kW za bočno kuhalo. Tu su i dva plamenika od nehrđajućeg čelika, mehanizam za piezo paljenje i termometar za kontrolu temperature pečenja. Plinski roštilj ugrađen je u praktična kolica na kojima su ugrađena dva kotačića za jednostavnije premještanje, na prednjem dijelu kolica postavljena su čelična vratašca.

4. Kuća s većim vrtom – SPAR Barbecue Vrtno ložište

Foto: PR

Ako imate veće dvorište ili vrt, za vas je idealan izbor vrtno ložište, koji izgleda vrlo atraktivno, promjera je 80 cm od 3 mm jakog, neobrađenog čelika. U ložište su ugrađeni praktični, odvojivi sklopivi nogari pa kada nije u upotrebi možete ga pospremiti u malom prostoru te vam neće zauzimati mnogo mjesta. Vrtno ložište ima središnju rupu koja služi za odvođenje otpadne vode.

5. Stanovi s terasom ili kuće s vrtom - Električna peka Elit 1100

Foto: PR

U ljetnim mjesecima kada je prevruće za korištenje pećnice, idealno je rješenje električna peka za pečenje na otvorenom. Ovaj uređaj ima izvrsnu toplinsku izolaciju i emajliranu unutrašnjost s pladnjem za pečenje. Električna peka ima kapacitet 28 L, grijače s donje i gornje strane i maksimalnu snagu od 1100 W. U električnu peku ugrađen je praktični on/off prekidač i indikator lampica, a peka je osim u crnoj dostupna i u crvenoj boji.

Sadržaj nastao u suradnji sa Sparom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije