Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanska atrakcija

Ronioci u Primoštenu tradicionalno okitili božićno drvce u moru

POdvodno božićno drvce
Foto: PR FOTO
1/5
24.12.2014.
u 14:36

Nesvakidašnji prizor razveselio je brojne prolaznike na plaži u Primoštenu, a osim što su ukrasili bor koji će se u moru zadržati do blagdana Sveta tri kralja, ronioci su s dna izronili velike količine smeća.

Posebnu blagdansku atrakciju pripremili su na Badnjak ronioci na plaži u Primoštenu gdje su pod morem postavili okićeno božićno drvce.

Poznati po akcijama čišćenje podmorja, ronioci su u sklopu projekta Zajedno za naše čisto, plavo more, koji su pokrenuli tvrtke Henkel i Konzum, organizirali sad već tradicionalno postavljanje podvodnog božićnog bora na mjestu gdje je ovakva akcija održana prvi put prije par godina.

U akciji čišćenja, koja je prethodila postavljanju bora, sudjelovali su ronioci Udruge za očuvanje i zaštitu podvodnog svijeta GUWAA predvođeni poznatim roniocem Kristijanom Curavićem. Njihovu akciju podržao je i poznati pjevač Ivo Amulić sa svojom klapom Rišpet, a sve u cilju promicanja brige za okoliš i čisto podmorje.

Foto: PR FOTO

Projekt, koji je pokrenut u suradnji tvrtki Henkel i Konzum, Zajedno za naše čisto, plavo more ima za cilj upozoriti javnost na zagađenost Jadranskog mora i potaknuti građane da daju doprinos akcijama čišćenja morskog dna. Projekt humanitarnog karaktera okupio je veliki broj ronioca u nekoliko akcija čišćenja podmorja tijekom godine, a završna akcija prigodno je protekla u slavljeničkom tonu i kićenju božićnog drvca.

Nesvakidašnji prizor razveselio je brojne prolaznike na plaži u Primoštenu, a osim što su ukrasili bor koji će se u moru zadržati do blagdana Sveta tri kralja, ronioci su s dna izronili velike količine smeća.

>>Dosadile su vam kuglice? Evo čime možete ukrasiti bor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije