Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet parovima

Recept za zdravu i dugotrajnu vezu: Nemojte provoditi previše vremena zajedno!

Shuttershock
29.01.2021.
u 14:30

Psihoterapeuti su odgovorili i na glavno pitanje - kako reći partneru da trebate malo vremena za sebe?

Održati uspješnu i kvalitetnu vezu nije nimalo lak posao i zahtjeva konstantni trud s obje strane. Puno poštovanja, ljubavi i razumijevanja tri su stvari koje većina traži u partneru, a u to sve ulazi i malo vremena za sebe.

Na taj način razvijamo vlastite interese što dovodi do zadovoljstva i onog osjećaja ispunjenosti. I ne, nema ništa ružno niti bezobrazno u tome što ne želite jedan dio tjedna provesti sami, objasnio je psihoterapeut i seksualni terapeut Michael Moran.

Jednom kada osoba shvati da nema vremena za sebe dolazi do pritiska, neslaganja i čestih sukoba, a u nekim slučajevima i do prevare. 

Psihoterapeut Ken Page kaže i kako, ako imamo premalo vlastitog vremena, možemo izgubiti sami sebi jer više nismo posvećeni nekim svojim aktivnostima i hobijima, već ovisimo o drugoj strani. 

U ožujku 2019. prestala je bojati kosu i sada pušta sijede, a zbog toga pravi je hit na Instagramu!

"Odustati od puta samootkrivanja znači odreći se jedne od najbogatijih dimenzija svog života", rekao je.

Dolazimo i do glavnog pitanja - kako reći partneru da trebate malo vremena za sebe?

Nije čudno da se plašite ovog razgovora i da vam je neugodno jer postoji velika šansa da se partner naljuti, ali Moran savjetuje da, prije nego to kažete, razmislite o tome zašto vam treba više vremena od onog što ga već imate za sebe, prenosi MBG.

"Naglasite partneru da ne mislite o provođenju manje vremena s njima, već o provođenju više vremena s vama samima i da vam je to u tom trenutku važno. Također, važno je napomenuti i potrebe druge strane. Vašem partneru možda neće trebati toliko razdvojenosti kao vama. Dakle, razjasnite koja su vaša očekivanja, potrebe i granice, a zatim razmislite o načinima kako se naći na sredini. Razgovarajte o svojim razlikama i prihvaćanju istih", rekao je bračni terapeut Ian Hoge.

Upoznali su se na Tinderu i nisu ni sanjali što će se dogoditi između njih:

1/1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije