Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljaac!

Recept za odlične čokoladne muffine: Ne trebaju brašno, a rade se od samo tri sastojka

Pixabay
08.04.2020.
u 09:15

Svatko se voli malo zasladiti i pojesti nešto čokoladno, a ovi jednostvani muffini savršeni su za to.

Zbog pandemije koronavirusa, sve više ljudi ostaje doma i okušava se u novim stvarima, poput kuhanja i pečenje. Na društvenim mrežama stalno se objavljuju novi recepti koji trebaju samo nekoliko sastojaka te su gotovi u nekoliko minuta, savršeni za sve početnike kod pečenje slastica. 

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Tasty.co podijelio je recept za odlične čokoladne muffine kojima je potrebno samo tri sastojka, a to su banana, maslac i kakao u prahu. U recept također možete dodati i razne dodatke, poput bobičastog voća, orašastih plodova ili čokoladnih mrvica, kako biste poboljšali njegov okus. 

Recept je napravljen za 12 muffina, a vi možete odrediti količinu koja vam je potrebna te tako uzimati sastojke. Prvo što trebate napraviti je svoju pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva Celzijusa. Zatim u jednoj posudi vilicom pomiješajte devet banana te dodajte 3960 grama maslaca i sve dobro pomiješajte. 

Smjesu možete podijeliti na dva dijela i samo jednom dijelu dodati kakao u prahu, ako želite dvobojne muffine, ili možete u cijelu smjesu dodati šezdeset grama kakaa u prahu kako biste imali jednobojne, čokoladne muffine. Prema vašoj želji, možete dodati razne dodatke.

Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje muffine te stavite muffine da se peku osamnaest do dvadeset minuta, prije vađenja drvenim štapićem provjerite pečenost. Ostavite da se ohlade i vaši muffini spremni su za konzumaciju.

Pogledajte kako se rade jako popularne i ukusne krafne u Princessu:

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
16:03 08.04.2020.

9 banana i 4 kile maslaca! Dobar tek😂

NO
No1
17:14 08.04.2020.

Ne kuzim kak novinari uspiju toliko zeznuti stvar... u receptu na koji se referiraju ne pise maslac, nego "nut butter", sto bi moglo biti maslac od ljesnjaka, maslac od kikirikija... u prevodu: miksani ljesnjaci ili miksani orasi ili miksani kikiriki. Ne maslac. A, pise i 360g toga. A, ne ovo sto je napisao novinar. MOzda bi bilo dobro da taj novinar prvo isproba taj svoj recep doma... i ako je zadovoljan... tek onda ga "objavi".

AM
Ameise
18:28 08.04.2020.

😲 3,96 kg maslaca???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije