mljac!

RECEPT DANA Toliko mekane da se tope u ustima: Ovo su najukusnije domaće kifle

shutterstock
28.04.2025.
u 09:30

Ako tražite savršen recept za meke, zlatno pečene kifle koji će ispuniti kuću mirisom domaće pekare – na pravom ste mjestu!

Recept za domaće kifle je jednostavan i vrlo ukusan način da uživate u mirisu svježe pečenih peciva. Ovaj recept je idealan za one koji žele uživati u mekim, prozračnim kiflama koje možete poslužiti uz omiljeni namaz ili kao prilog uz glavno jelo. Bez obzira na to pripremate li ih za doručak, užinu ili specijalnu priliku, domaće kifle su uvijek pun pogodak! Evo kako možete pripremiti savršene kifle kod kuće.

Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 250 ml tople vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica octa
  • 1 žlica soli
  • 100 ml ulja
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)

Priprema: Zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se digne. Zatim ga premijesite i ponovno ostavite da naraste. Oblikujte kifle, premažite ih razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 °C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije