Recept za domaće kifle je jednostavan i vrlo ukusan način da uživate u mirisu svježe pečenih peciva. Ovaj recept je idealan za one koji žele uživati u mekim, prozračnim kiflama koje možete poslužiti uz omiljeni namaz ili kao prilog uz glavno jelo. Bez obzira na to pripremate li ih za doručak, užinu ili specijalnu priliku, domaće kifle su uvijek pun pogodak! Evo kako možete pripremiti savršene kifle kod kuće.
Sastojci:
- 800 g brašna
- 250 ml toplog mlijeka
- 250 ml tople vode
- 1 žlica šećera
- 1 žlica octa
- 1 žlica soli
- 100 ml ulja
- 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
Priprema: Zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se digne. Zatim ga premijesite i ponovno ostavite da naraste. Oblikujte kifle, premažite ih razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 °C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.