Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tako jednostavno

RECEPT DANA Sezonsko voće u svom najboljem obliku: Napravite najukusniju tortu s jagodama

@mrvicesastola
02.05.2025.
u 09:30

Uz jednostavne sastojke i nekoliko koraka, dobit ćete savršeno izbalansiran kolač koji izgleda impresivno, a priprema je iznenađujuće jednostavna.

Ako postoji kolač koji priziva proljeće na tanjuru – to je onda zasigurno torta s jagodama! Spoj sočnog biskvita, lagane chantilly kreme i svježih jagoda stvara desert koji osvaja na prvi zalogaj. Bilo da slavite posebnu prigodu ili jednostavno želite uživati u sezoni jagoda punim plućima, ova torta će bez sumnje biti zvijezda svakog stola. Donosimo vam detaljan recept, koji je podijelio food blog @mrvice sa stola, za ovu klasičnu poslasticu koja nikad ne izlazi iz mode.

Sastojci za tortu s jagodama:

Biskvit:

  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 250 g maslaca (omekšalog)
  • 4 jaja
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Chantilly krema:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Dodatno:

  • 150 g džema od jagoda
  • 250 g svježih jagoda

Priprema: U većoj posudi izradite omekšali maslac mikserom dok ne postane kremast. Dodajte šećer pa nastavite miksati dok ne dobijete svijetlu, pjenastu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, miksajući kratko nakon svakog dodavanja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Prosijte suhe sastojke i dodajte ih u smjesu. Lagano sjedinite. Na kraju dodajte mlijeko i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatko tijesto. Smjesu ravnomjerno rasporedite u dva namašćena kalupa promjera 20 cm. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Pečene biskvite izvadite iz pećnice, ostavite da se prohlade, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.

U visokoj posudi istucite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne dobijete čvrstu, prozračnu kremu. Prvi biskvit stavite na tanjur ili stalak za torte. Premažite ga džemom od jagoda, pa rasporedite polovicu kreme i dio sitno nasjeckanih jagoda. Po želji dodajte još malo džema, a zatim poklopite drugim biskvitom. Tortu po vrhu premažite ostatkom kreme i ukrasite svježim jagodama. Prije posluživanja dobro je ohladite – idealno nekoliko sati u hladnjaku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata