Kad te uhvati želja za nečim slatkim, a nemaš ni vremena ni volje peći komplicirane kolače, ovaj brzi kolač s jagodama i keksima pravo je rješenje! Gotov je za samo 15 minuta, a osim što se brzo priprema, izuzetno je izdašan i dovoljan za cijelu obitelj ili društvo sladokusaca. Sočne jagode, lagana krema i prhki keksi čine savršenu kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Recept je s food bloga @recipeci1. Uživajte!
Sastojci:
- 300 g Petit keksa
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 1 l mlijeka
- 200 g maslaca
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 500 g svježih jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema: U malo mlijeka razmuti puding s šećerom, a ostatak mlijeka stavite na vatru i zakuhajte. Kada mlijeko zavrije, ukuhajte pripremljeni puding i kuhajte ga nekoliko minuta, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Maknite puding s vatre i u još vruću kremu umiješajte maslac narezan na komadiće. Dobro promiješajte pjenjačom dok se maslac potpuno ne otopi i sjedini s kremom. Dodajte kiselo vrhnje i ponovno dobro promiješajte da krema postane glatka. U kremu zatim umiješajte kekse izlomljene na manje komadiće. Sve dobro izmiješajte.Na kraju dodajte sitno nasjeckane jagode i nježno ih umiješaj u kremu. Smjesu izlijte u lim ili kalup za tortu. Poravnajte površinu i stavite kolač u hladnjak na najmanje 2 sata, kako bi se dobro ohladio i krema očvrsnula. Ohlađeni kolač premažite tučenim slatkim vrhnjem. Režite na komade željene veličine i uživajte u svakom sočnom zalogaju!
njam fino