Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzi i ukusni blagdanski keksići

RECEPT DANA Prhki keksi od tri sastojka: Najlakši su koje ćete ikad napraviti!

Shutterstock
07.12.2023.
u 13:30

Idealna zimska poslastica za vas i vašu obitelj

Jedna od najboljih stvari vezanih uz Božić jest uživanje u dobroj hrani, a ima li boljeg vremena za pečenje neke od vaših omiljenih poslastica nego tijekom blagdanske sezone? A s ovim jednostavnim receptom od tri sastojka možete lako i brzo pripremiti hrpu prhkih keksa s maslacem, piše Mirror

VEZANI ČLANCI:

Poznati su po tome što ih je lakše ispeći od većine keksa, savršena su zimska poslastica za obitelj ili čak dar, zahvaljujući  odličnom okusu. 

Ovaj jednostavan recept podijelila je food blogerica Lucy na svom blogu o hrani Bake Play Smile. "Poznati recept za prhke kekse od tri sastojka najlakši su keksići koje ćete ikada napraviti, a tope se u ustima. Sve što trebate jest maslac, glatko brašno i šećer u prahu", rekla je. Ovo je recept za izradu 35 kolačića. 

Sastojci:

  • 340 g slanog maslaca, hladnog
  • 130 g šećera u prahu
  • 375 g glatkog ili višenamjenskog brašna

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Prije svega zagrijte pećnicu na 160°C i dva velika ravna pleha obložite masnim papirom i odložite. U većoj zdjeli istucite maslac, ako imate električni mikser – postavite ga na srednju jačinu – i tucite dok ne postane gladak. Kada postane gladak, polako dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok se sve dobro ne sjedini. Kako biste izbjegli gubitak smjese, svakako je ostružite i sa stijenki zdjele. Zatim dodajte brašno i polako miješajte dok se ne sjedini. Trebalo bi postati mrvičasto, ali će se sjediniti kada se umijesi. Lagano umijesite tijesto u kuglu, no nemojte pretjerati, i ohladite ga u hladnjaku 30 minuta.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i kalupom za kekse izrežite oblike. Možete izraditi i vlastite oblike ili upotrijebiti šalicu ili čašu. Kad izrežete i položite na tepsiju, pecite u pećnici 12 do 15 minuta ili dok lagano ne porumene, no pazite da se ne prepeku. Ostavite da se ohlade oko 10 minuta, a zatim stavite na rešetku da se potpuno ohlade i onda uživajte! Ovi se kolačići mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili limenci do tjedan dana nakon pečenja, a tijesto se može zamrznuti i tako čuvati do mjesec dana.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeka? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije