Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Napravite ovu ukusnu krem juhu od tri sastojka, savršenu za zimske dane

shutterstock
20.11.2023.
u 09:30

Stručnjak tvrdi da postoje samo tri sastojka koja su vam zaista potrebna kako biste osigurali najbolji okus i savršenu metodu za pripremu ukusne i zdrave juhe u vlastitoj kuhinji.

Nema ništa bolje od zdjelice krepke juhe na hladan zimski dan ili za vrijeme gadne prehlade. Kuhanje kod kuće odličan je način da uštedite novac, a možete iskoristiti i ostatke sastojaka iz hladnjaka kako biste još više uštedjeli. Osim toga, uvijek je zadovoljstvo uživati ​​u obilnom domaćem obroku u jesen i zimi, prenosi Mirror.

Stručnjak tvrdi da postoje samo tri sastojka koja su vam zaista potrebna kako biste osigurali najbolji okus i savršenu metodu za pripremu ukusne i zdrave juhe u vlastitoj kuhinji. Stručnjak za hranu i okuse, Phil Bianchi, rekao je: "Ključni elementi za odličan recept za juhu su mliječni proizvodi, povrće i temeljac. Sve dok imate ta tri ključna sastojka, bez obzira na varijacije, bit će vam zajamčena dobra juha punog okusa."

VEZANI ČLANCI: 

Također je istaknuo kako juha može biti odlična upotrijebite li sastojke koji su vam preostali u hladnjaku: "Sjajna stvar kod juhe jest to što možete eksperimentirati s različitim okusima koristeći razne sastojke iz vaše smočnice ili hladnjaka."

Philova savršena zimska juha najbolji je primjer za to jer koristi sastojke koje neki već imaju u svojim kuhinjama. Iako su tri ključna sastojka sve što vam je potrebno za ukusno jelo, predlaže da vašem receptu date dodatnu notu korištenjem aromatiziranog ulja poput onoga na bazi čilija koje će vas dodatno ugrijati. Evo sastojaka koji će vam trebati za pripremu Philova jednostavnog recepta:

  • žlica maslinova ulja
  • luk nasjeckan na kockice
  • dvije veće mrkve, nasjeckane
  • češanj češnjaka, zgnječen
  • 650 g smrznutog graška
  • 225 g krumpira, narezanog na kockice
  • 2 litre temeljca od povrća
  • crème fraîche ili bilo koji meki sir ili vrhnje
  • sol i papar 

VEZANI ČLANCI: 

Za pripremu Philove juhe zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte nasjeckani luk, mrkvu, krumpir i ostalo povrće koje želite dodati ili potrošiti iz hladnjaka. Kuhajte tri-četiri minute ili dok ne omekša te dodajte smrznuti grašak.

Zatim ulijte temeljac i zakuhajte te dodajte sol i papar. Ostavite sve sastojke da se kuhaju kako bi se okusi proželi, a povrće omekšalo. Nakon što se to dogodi, ostavite da se ohladi 15 minuta, zatim umutite štapnim mikserom dok juha ne postane svilenkasta i glatka. Ne zaboravite vratiti juhu na štednjak i umiješati creme fraiche, krem ​​sir ili vrhnje za dodatni okus.

Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

 

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
09:39 20.11.2023.

A kak se dela temeljac ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije