Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Napravite Ferrero fantaziju - tako ukusnu, a tako jednostavnu tortu!

@mama_aleni
29.11.2023.
u 10:30

Priprema je lagana, a završni rezultat nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Food blogerica, na Instagramu poznata kao @mama_aleni, nedavno je mnoge oduševila svojim receptom za tortu pod nazivom Ferrero fantazija. Priprema je lagana, a završni rezultat nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Također, ova se torta može napraviti i u obliku kolača u plehu dimenzija 20x30 cm, a ovdje je rađen u obruču za torte (24-26 cm).

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žlica kakaa

Priprema: Od bjelanjka umutiti čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu , pa dodati jedan po jedan žumanjak te mješavinu prosijanih suhih sastojaka. Kratko sjediniti pa uliti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 15 minuta.

VEZANI ČLANCI: 

Krema od lješnjaka:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g prženih mljevenih lješnjaka
  • 100 g mljevenih napolitanki od lješnjaka

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, pa preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čokolada ne otopi. Umiješati krupno mljevene lješnjake i mljevene napolitanke. Kremu rasporediti na ohlađeni biskvit i staviti u hladnjak. Biskvit, po želji, možete preliti s malo čokoladnog mlijeka.

VEZANI ČLANCI: 

Krema od vanilije:

  • 700 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 žlice gustina
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 300 ml vrhnja za šlag

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i gustin pa ukuhati u ostatak uzavrelog mlijeka sa šećerom. Kuhati na tihoj vatri dok se ne zgusne, maknuti s vatre pa pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. U ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Sve skupa lijepo sjediniti pa rasporediti po kremi od lješnjaka. Prije posluživanja tortu dobro ohladite, ukrasite po želji i uživajte!

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije