Jesen je vrijeme kada dom miriše na jabuke i cimet. Ako tražite brz, jednostavan i efektan desert koji savršeno pristaje uz šalicu čaja ili kave, ovaj galette s jabukama i cimetom prava je poslastica za vas. Ne treba vam ni mikser ni puno sastojaka – samo malo volje i pola sata vremena, a rezultat je savršeno hrskavo tijesto s mekanim, karameliziranim jabukama i daškom cimeta koji grije dušu. Recept je podijelila food blogerica @thea_blabla_. Uživajte!
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 2 jabuke (narezane na tanke ploške)
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica otopljenog maslaca
- malo meda ili javorovog sirupa (po želji)
Priprema: Pećnicu zagrijte na 200 °C. Lisnato tijesto podijelite na dva kvadrata i premažite ih otopljenim maslacem. Jabuke pomiješajte sa šećerom i cimetom, pa ih složite na sredinu tijesta. Rubove lagano preklopite prema unutra kako bi se oblikovao rustikalni kolač. Pecite 25–30 minuta, dok rubovi ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Po želji, još toplo premažite medom ili javorovim sirupom, ili pospite šećerom u prahu.