Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Ljetna verzija omiljenog deserta: Raspucanci od naranče

@_mmmila
22.07.2025.
u 09:30

Sunce, miris citrusa i kolačići koji mirišu na more i bezbrižne dane – to su raspucanci od naranče!

Lagani, mirisni i svježi poput rashlađene limunade na vrućem danu, raspucanci od naranče u sebi nose savršenu kombinaciju slatkoće i citrusne svježine. Ako voliš desert koji se topi u ustima i podsjeća na tople ljetne večeri, ovaj recept je pravi hit. Zgrabi par naranči i pusti da te miris svježe naribane korice povede u mediteranski raj! Recept je podijelila food blogerica @_mmmila

Sastojci: 

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g omekšalog maslaca
  • Naribana korica i sok 1 veće naranče
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Po želji: par kapi arome naranče ili 1 žličica likera od naranče

Za uvaljati:

  • Kristal šećer
  • Šećer u prahu

Priprema: Temeljito operite i obrišite naranču pa zatim naribajte koricu. Iscijedi sok i procijedi ga od pulpe. Jaja, šećer i vanilin šećer miksajte 3–4 minute dok smjesa ne posvijetli i postane gusta. Umiješajte omekšali maslac, koricu i sok naranče (i aromu/liker ako koristite). Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte u 2–3 navrata i lagano umiješajte špatulom ili na najmanjoj brzini miksera, samo dok se sjedini. Ako vam je naranča bila jako sočna, dodajte još 1–2 žlice brašna. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak min. 2 sata (idealno 3–4 sata). Ohlađeno tijesto se lakše oblikuje, a pukotine na kolačićima bit će ljepše. Žličicom odvajajte komadiće otprilike veličine Raffaello kuglice (15–18 g). Brzo oblikujte kuglice dlanovima. Uvaljajte kuglice prvo u kristal šećer zatim obilno u šećer u prahu. Posložite kuglice na lim obložen papirom za pečenje (razmak ~5 cm). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °oko 12 minuta – trebaju popucati i ostati svijetli; nemojte ih prepeći. Pustite 5 minuta na limu pa prenesite na rešetku da se potpuno ohlade. Dok su vrući, vrlo su mekani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata