Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLJAC!

RECEPT DANA Kremasti njoki na tavi sa slaninom i graškom za odličan brzi ručak!

Shutterstock
30.11.2023.
u 13:30

Kada ste u potrazi za jednostavnim i ukusnim ručkom, ovo je jelo izvrstan odabir

Pečene u vrućoj tavi i obložene najjednostavnijim umakom od vrhnja, ove njoke zadovoljit će i one najizbirljivije! Priprema je vrlo jednostavna i treba vam svega dvadesetak minuta, a imat ćete sjajan obrok. Recept za ovo ukusno jelo podijelila je food blogerica na svom Instagram profilu @simplyrecipes.

Sastojci:

  • 4 debelo izrezane kriške slanine, nasjeckane na sitne komade
  • pakiranja njoka
  • 1 1/3 šalice vode
  • 1 pakiranje mekog sira
  • 1 1/2 žličice senfa
  • 1/2 žličice košer soli
  • 1 1/2 šalice smrznutog graška
  • sitno sjeckani svježi vlasac, za posluživanje (po želji)

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Na tavi pržite slaninu dok ne postane hrskava, otprilike 6-7 minuta. Nakon toga kuhajte grašak u kipućoj vodi oko 3 minute. Zatim skuhajte njoke. Prvo dodajte polovicu njoka i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne porumene oko 4 minute. Zatim prebacite u zdjelu srednje veličine i ponovite s preostalim njokima. 

Sada napravite umak. U tavu dodajte vodu, sir, senf i sol, i miješajte da se sir otopi i da dobijete glatki umak, oko 2 minute. Umiješajte grašak. Kuhajte, povremeno miješajući, dok se grašak ne zagrije, oko 1 minutu. Dodajte zapečene njoke i pola (oko 1/4 šalice) slanine natrag u tavu i promiješajte da se stopi s umakom. Kuhajte uz stalno miješanje dok se umak malo ne zgusne, oko 1 minutu. Zatim maknite s vatre i poslužite posuto s preostalom 1/4 šalice slanine i vlascem, ako ga koristite. Dobar tek! 

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Ključne riječi

Komentara 1

DE
Dex
21:33 30.11.2023.

što je to 1/4 šalice i što je "košer sol"???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije