Ako tražite brz i jednostavan desert koji će oduševiti svojim okusom i izgledom, ove cheesecake kuglice s malinama i bijelom čokoladom savršen su izbor! Kremasti mascarpone, bijela čokolada i osvježavajuće maline čine savršen spoj, a priprema traje svega 20 minuta. Idealne su za svaku priliku – bilo da želite iznenaditi goste ili se jednostavno počastiti slatkim zalogajem. Recept je s food bloga @kuhinjskeavanture.
Sastojci za cheesecake kuglice s malinama i bijelom čokoladom:
- 250 g mascarpone sira
- 150 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g otopljene bijele čokolade
- 200 g malina
- 300 g mljevene Plazme
- 200 g bijele čokolade za preljev
- Svježe maline za dekoraciju (po želji)
Priprema: U velikoj zdjeli mikserom izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu, zatim dodajte ekstrakt vanilije. Otopite bijelu čokoladu i umiješajte je u smjesu. Dodajte maline i mljevenu Plazmu, pa sve dobro sjedinite dok ne dobijete smjesu pogodnu za oblikovanje. Rukama oblikujte kuglice i stavite ih u hladnjak na najmanje 1 sat. Nakon hlađenja, svaku kuglicu umočite u otopljenu bijelu čokoladu i po želji ukrasite svježim malinama. Prije posluživanja ostavite kuglice još najmanje 30 minuta kako bi se čokolada stvrdnula.