Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Reagirate li u svađi isto kao vaš partner? Doznajte što je bolje

Istraživači su zaključili da partneri koji reagiraju slično kada je riječ o svađi, obično žive dulje od onih koji reagiraju različito.
26. svibnja 2019. u 07:00 0 komentara 490 prikaza
Svađa
Foto: Getty Images
Pogledajte galeriju 1/4

Većina partnera osjeća krivnju nakon svađe s osobom s kojom su u vezi, no čini se kako je svađa zaista korisna.

Upoznavanje online ljubavni problemi 'Prijateljica je vidjela profil mog muža na aplikaciji za upoznavanje. Što da radim?'

Prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Biobehavioral Medicine, parovi koji imaju slične stilove svađe vjerojatno će živjeti duži i zdraviji život. Istraživači su proučavali 192 para u vremenskom razdoblju od preko 32 godine, a cilj ovog istraživanja bio je utvrditi kako ponašanje osobe utječe na smrtnost partnera.

Svakom paru postavljena su pitanja o tome kako reagiraju na sukob u njihovom odnosu. Povlače li se u sebe tijekom svađe, izrađavaju li osjećaje i kako, reagiraju li pretjerano i žale li zbog izrečenog?

Istraživači su zaključili da partneri koji reagiraju slično kada je riječ o svađi, obično žive dulje od onih koji reagiraju različito.

Na primjer, ako partner preferira pokazati koliko je ljut, a druga strana radi to isto, imaju veće šanse za dulji život.

Pokazalo se i da se partneri koji ne zaziru od svojih osjećaja i nemaju problema s iskazivanjem istih, rjeđe svađaju i donose uzajamno prihvatljive odluke.

DIRLJIVA ISPOVIJEST Kad me dečko vidio nakon teške operacije, znala sam da je on onaj pravi

Dakle, sljedeći put kada se porječkate s partnerom, obratite pozornost na način na koji oboje reagirate na situaciju.

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.